Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUĐENJE NORMALNO

Osam sati sna je nepotrebno!, tvrde znanstvenici

'zena spavanje ili bioloski sat'
'Photoshop'
25.02.2012.
u 09:20

Znanstvenici sada tvrde kako je normalno da je san isprekidan te da to regulira stres

Izgleda da osam sati neometanog sna ipak nije potrebno da biste se probudili odmorni. Znanstvenici sada tvrde kako je normalno da je san isprekidan te da to regulira stres.

Povjesničar Roger Ekirch s Virginia Techa proučava spavanje gotovo dva desetljeća i vjeruje kako mnogi zdravstveni problemi imaju korijene u prirodnoj tjelesnoj sklonosti za kraćim periodima spavanja, prenosi Marie Claire.

Iako neki smatraju da ljudi nepotrebno paničare zbog buđenja noću, većina liječnika ne želi priznati kako osam sati sna može biti i neprirodno. Više od 30% zdravstvenih problema s kojima se suočavaju liječnici proizlazi direktno ili indirektno od sna, smatra psiholog za spavanje Gregg Jacobs.

Ključne riječi

Komentara 3

MD
mara-danda
12:02 25.02.2012.

kada se dignes umorniji nego si legao sigurno si poceo da staris

VE
velikazmija
22:30 26.02.2012.

a kad se probudiš i kao da je valjak ili vlak prišo priko tebe -- što jeto --

Avatar neugodan
neugodan
11:39 27.02.2012.

ja mislim da svim tim znanstvenicima treba dati otkaze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ________________________________________________________

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije