Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje

Seks
Foto: Thinkstock
1/7
06.12.2017.
u 20:10

U istraživanju je sudjelovalo 460 odraslih osoba u dobi od 18 do 70 godina

Spavate nemirno i vrtite se tijekom noći? Stručnjaci tvrde da ćete taj problem riješiti seksom prije spavanja.

Istraživanje provedeno na CQUniversity Adelaide pokazalo je da oni koji dožive orgazam i odmah odu na spavanje imaju puno bolju kvalitetu sna. 

U istraživanju je sudjelovalo 460 odraslih osoba u dobi od 18 do 70 godina, a rezultati su pokazali da 64 posto ispitanih spava puno bolje nakon što su doživjeli orgazam.

Osim što su iskusili kvalitetniji noćni san, puno brže i lakše su zaspali, navodi se u zaključcima istraživanja.

Za vrijeme seksa ne mislimo na stresne situacije i na taj način se opuštamo i "čistimo misli". Raste i razina oksitocina, hormona sreće, pada razina kortizola, hormona stresa te stoga ne čudi da nakon seksa lakše  i kvalitetnije zaspemo, tvrdi voditelj istraživanja dr. Michele Lastella. 

Tvrdi da će za san pomoći i postizanje orgazma samozadovoljavanjem, a to je potvrdilo i 50 posto ispitanih koji su doživjeli kvalitetniji san nakon orgazma na ovaj način. 

Pogledajte i galeriju 10 seksualnih fantazija koje sve žene imaju, a srame se priznati

Seks
1/11

 

Komentara 3

JO
josip
21:25 06.12.2017.

a malo ga isfritaš i dobro

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
06:54 07.12.2017.

Kako spavanje, ili radiš il se izvinjavaš cijelu noć

Avatar comparator
comparator
23:02 06.12.2017.

A ja sam mislio da Večernji zabranjuje sex jer je Stirya kao vlasnik u rukama neke nejasne katoličke internacionalne crkve pa o toj temi nerado piše. Izgleda da se urednici razumiju u moral samo onda kad je politika preopasno za interese onih kojima Večernji služi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije