Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pažljivo odabrana prehrana štiti

Orašasti plodovi, žitarice, avokado i riba pomažu u liječenju suhe kože

Njega lica, koža,
Foto: Thinkstock
13.01.2015.
u 09:55

Niske temperature s jedne strane i grijani prostori s druge štete našoj koži i čine je suhom, ispucalom i crvenom

Niske temperature s jedne strane i grijani prostori s druge štete našoj koži i čine je suhom, ispucalom i crvenom. Kako bi koža ostala hidrirana, potrebno je više od 30% vlage u zraku pa stručnjaci savjetuju ovlažiti zrak u prostorijama ovlaživačima zraka ili mokrim ručnicima na radijatorima. Nove studije pokazuju da u rješavanju problema suhe kože pomaže i pažljivo odabrana prehrana.

– Istraživanja govore da nekoliko tjedana uzimanja kapsula koje sadrže omega-3 masne kiseline iz ribljeg ulja znatno pomažu u terapiji izrazito suhe kože. Preporučuje se i povećati unos omega-6 masnih kiselina, cinka, vitamina A, C i E. Prehrana bogata ribom, orašastim plodovima, avokadom i žitaricama može “iznutra” pomoći u liječenju suhe kože – savjetuje dr. Ivana Manola, dermatovenerologinja.

>>Koža vam je suha? Evo zašto morate paziti na hidrataciju

>>Za pravilan odabir kreme za lice otkrijte kakvu kožu imate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije