Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućni wellness

Opustite se i uživajte - otkrijte najfinije kupke za tijelo i dušu

photos
Photos.com
09.03.2012.
u 00:01

Kupke mogu izvrsno pročistiti i uljepšati kožu, pomoći u borbi protiv celulita, \"otopiti\" stres...

Ubrzan način života ne ostavlja nam mnogo vremena za "rituale" poput kupanja, no toga se ne bismo trebali odreći! Mirisna kupka savršena je da "napunimo baterije" i smanjimo stres, a uz to je prava blagodat za ten jer pročišćuje, učvršćuje, osvježava i pomlađuje kožu.

Odvojite dovoljno vremena za kupanje, opustite se i uživajte

Želite li se uistinu opustiti, odvojite dovoljno vremena za kupanje i odaberite neku umirujuću kupku, primjerice dvokomponentnu Oh So Heavenly Beauty Sleep s uljima lavande, naranče i pačulija.

Temperatura vode treba biti jednaka ili približna temperaturi tijela, između 35 i 38 ºC. Ne ulazite u kadu punog želuca i izbjegavajte alkohol. Dvadesetak minuta preporučuje se kao optimalno vrijeme da ostanete u vodi.

Prije nego izađete iz kade, ispustite pola vode. Nježno osušite kožu tapkanjem ručnikom. Nakon kupanja popijte čašu vode ili laganog čaja i odmorite se pola sata.

Morska sol melem je za ten, a borac protiv celulita

Morska sol doslovce je začin života, a ljudska krvna plazma u sastavu je slična morskoj vodi. Stoga je sol melem za zdravlje i ljepotu!

Osobito su blagotvorne kupke od morske soli zato što ona obiluje najraznovrsnijim mineralima koji potiču metabolizam i cirkulaciju. Tako se u tijelu potiče “drenaža” suvišne tekućine te izlučivanje štetnih tvari, pa koža postaje čvršća, jedrija, gipkija...

Slane kupke potiču mršavljenje te izvrsno pomažu protiv celulita, a odlične su i za regeneraciju oštećene, osjetljive i problematične kože. Slana je kupka melem i za dušu zato što podjednako učinkovito osvježava fizički i psihički.

Kupke od morske soli mogu se obogatiti eteričnim uljima i drugim blagotvornim biljnim ekstraktima. U Aromateci se mogu naći raznovrsne soli za kupanje među kojima je ona obogaćena limunom i ružmarinom za podizanje energije i raspoloženja.

Moćan eliksir za "punjenje baterija"

Dakako da se možete osvježiti i energizirati već kratkotrajnim tuširanjem, no kupanje je još veći užitak zato što ravnomjerno djeluje na cijeli organizam i pruža ugodan osjećaj bestežinskog stanja.

Združenim učinkom temperature, pritiska i kemijskih podražaja koji nastaju kad je koža dovoljno dugo u dodiru s vodom pa nabubri i postaje poroznija, kupka dubinski djeluje na cijelo tijelo, puneći ga novom energijom.

Za to je stvorena revitalizirajuća kupka Delarom s uljima masline, lavande, čempresa, ružmarina, makadamije i limuna.

Deserti od mlijeka i voća

Kupanje u mlijeku drevni je Kleopatrin recept za ljepotu koji je uistinu učinkovit jer mlijeko sadrži blagotvorne masnoće koje izvrsno osvježavaju i njeguju kožu. Kao dodatak “kupki za ljepotu” preporučuje se i sirutka koja je također prava blagodat za kožu.

Mliječne kupke nude se i u instant-izdanju, primjerice praktične i zabavne vrećice Dairy fun s aromatičnim prahom za kupanje od mlijeka i voća.

Zelena glina čisti kožu i olakšava mršavljenje

Ljekovita zelena glina obiluje raznovrsnim mineralima koji “dreniraju” i revitaliziraju tkivo, pa izvrsno pročišćuje i omekšava kožu te pomaže mršavljenju i uklanjanju celulita.

U kupku se može dodati fina zelena glina u prahu Cattier. Napunite kadu vodom i dodajte 3-4 šake zelene gline u prahu.

Medene kugle za lijep ten i mirisne pločice sreće

Za poseban doživljaj, počastite se “slatkišima” za kupanje. Veliki izbor ručno izrađenih prirodnih kupki nudi Lush: kugla za kupanje Honey Bee načinjena je od ljekovitog blata i meda, pa izvrsno pročišćuje i umiruje osjetljivu kožu.

Kruta uljna kupka You’ve been Mangoed obogaćena je citrusnim eteričnim uljima za podizanje raspoloženja, a istodobno “usrećuje” kožu maslacem manga i avokada.

Uljne kupke mogu biti i nemasne

Za intenzivnu hidrataciju preporučuju se takozvana hidra-ulja koja ne “maste” kožu, a mogu se koristiti za njegu tijela te kao dodatak kupkama.

Primjerice, nemasna uljna kupka Lierac Anti-dessechement trenutačno vlaži, obnavlja i umiruje kožu, pa se osobito preporučuje za njegu suhe kože te za osjetljivu kožu sklonu upalama i iritacijama.

Kamilica za miran san, eukaliptus za vitalnost

Aromaterapiju si lako možete priuštiti kod kuće, i to već “jednim potezom” pomoću gotovih kupki s ciljanim djelovanjem.

Primjerice, aromaterapijske kupke Pranarom pripravljene su od najfinijih prirodnih sastojaka s ekocertifikatom, a nudi se kamilica za smirenje i bolji san, ylang ylang za uravnoteženje i opuštanje, kombinacija cedra i limuna za toniziranje tijela i mršavljenje...

Uronite u nježnu pjenu koja ne isušuje kožu

Ultrabogata pjenušava kupka L’Occitane obogaćena je karite maslacem – pravom poslasticom za kožu, osobito suhu kojoj je potrebna intenzivna doza hranjivih tvari i hidratacije.

Kupka stvara raskošnu a nježnu pjenu koja ne isušuje kožu zato što ima posebnu biljnu pjenušavu bazu dobivenu od kokosa i šećera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije