Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunce i hiperpigment

Oprezno sa sunčanjem ako uzimate antibiotike ili ste trudni

sunčanje
Bigpictures
10.08.2011.
u 15:24

Pjegice su simpatične, ali tamne fleke po čelu, bradi, dekolteu i prsima nipošto nisu, a koža pamti...

Koliko god bili skloni sunčanju i preplanuloj koži, svi znamo, a posebno žene, da sunce može loše utjecati na zdravlje kože. Većina ljubitelja sunčanja pred izazovom preplanula izgleda zaboravlja na opasnosti koje ono nosi. Na prvom je mjestu suhoća kože, bore koje se gomilaju, hiperpigmentacija te sve rašireniji rak kože. Hiperpigmentacija je samo jedan od problema, a događa se zbog toga jer koža ne može izdržati intenzitet sunca. Takve su pjege puno veće od sunčanih pjegica, najčešće na licu, a kako koža pamti, s godinama postaju sve veće i traju sve dulje. Pojavljuju se uvijek na istim mjestima, na bradi, nosu, licu, prsima... Postoje tehnike za uklanjanje tih mrlja na koži, u rasponu od kreme za izbjeljivanje do lasera.

Sve daju dobre rezultate, ali samo ako se sklanjate od sunca. Budite oprezni s uzimanjem lijekova te tijekom trudnoće kada se javlja hiperpigmentacija zbog promjena u proizvodnji melanocita koje su posljedica većeg izlučivanja hormona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije