Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošač pita

Operatera i agenta za osiguranje prijavite ako zlouporabe podatke

Mobitel
Josip Maljak
24.04.2011.
u 11:48

Nedavno sam potpisala ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom o dvogodišnjoj pretplati i uslugama

Pitanje: Nedavno sam potpisala ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom o dvogodišnjoj pretplati i uslugama. Ostavila sam im svoje podatke i sve je bilo u redu. Desetak dana nakon toga na taj broj, koji je privatni i nije raširen, nazvala me agentica osiguranja. Točnije, posrednica agenta koja mi je ponudila policu osiguranja. Nisam je odmah odbila pa je tražila i moju adresu, datume rođenja djece, kvadraturu stana koji bi također mogla osigurati.... A sve to, kaže, kako bi agent mogao napraviti ponudu i poslati mi je mailom. Bila sam zatečena i upitala je odakle joj moj broj uopće te je nakon kratke rasprave priznala da ga je dobila od operatera. Priprijetila sam da ću je prijaviti operateru, osiguravajućoj kući te policiji. Kako se to moglo dogoditi? Tko sve raspolaže podacima koje dajemo?

Odgovor: Čitateljica je apsolutno dobro postupila, ocjenjuje Tomislav Lončar iz Udruge za zaštitu potrošača. Kada bi ljudi reagirali na takve stvari, zloporaba bi bilo manje. Čitateljica ne treba ostati na prijetnji, nego zaista treba slučaj prijaviti i operaterovoj komisiji na reklamacije i osiguravateljskoj kući jer bi i oni trebali znati način na koji njihovi agenti ‘love’ potencijalne osiguranike. No treba slučaj prijaviti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Ključne riječi

Komentara 5

LU
lutomirski
22:04 24.04.2011.

svi ste vi kreteni zato vas treba osigurati....koliko osiguranja ste imali 1992 ???

BO
bonsai
19:14 24.04.2011.

prijaviti da , mozda dođete na red za 10-ak godina ,onda kada odavno nastupi zastara...ovo je ipak banana drzava !

DU
Deleted user
20:52 24.04.2011.

Problem kod tog prijavljivanja je, da ti koji prijavljuješ imaš punu kapu gnjavaže i na kraju kada sve to obaviš ovim koji su prodali podatke se skoro ništa ne dogodi. Umjesto da im odvale kaznu da ih glava boli, pa se to više ne bi događalo. Ali u državi gdje su psi bolje zaštićeni od ljudi, to se ne može očekivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije