Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVA GODINE

Ona je prekrasna majka i sestra, a u radu s autističnom djecom je fantastična

Renata Đurić
Foto: Privatni album
1/4
16.11.2018.
u 09:00

U kategoriji "Mama-heroj" Ana Buljan nominirala je sestru Renatu Đurić

Stomatologinji Ani Buljan (35) jednog dana slučajno je iskočio video o projektu "Diva godine". Dok je čitala, prva osoba koja joj je pala na pamet bila je njezina sestra Renata Đurić (42). Kaže kako je ona za nju prava mama-heroj: 

Ja bih svakoj ženi dala titulu Dive godine, dovoljno je da svaki dan "hendlaš" živahnu djecu. Kod nje ima puno tog lijepog za reći. Ona kuha, pegla, pere, sama kreči, radi u školi kao asistent u nastavi s djevojčicom koja ima autizam, odvozi nećake u glazbenu školu i na sportske aktivnosti...

Foto: Privatni album/MailOnline

Renata je završila studij teologije, a zbog životnih okolnosti, odnosno rata, morala je završiti trogodišnju strukovnu školu. Ana kaže kako je Renata pravi primjer da se sa željom i snovima u srcu puno tog može ostvariti. Njezina jača strana je kreativnost:

Za minutu će složiti pjesmu, naslikati crtež, skladati pjesmu, a neke pjesme i priče su joj čak i izdanje! S njom nikad nije dosadno. Nas smo četiri sestre, a Renata je najstarija - samim time, uvijek smo u njoj imali roditeljsku brigu, prijateljsku vjernost i savjet mudraca. Njezino je srce nježno tako da se uvijek ražalosti nad potrebitima.

Ana Renatu opisuje kao osobu koja plače nad tužnim filmovima, a humorom za čas oraspoloži druge. Kaže kako uvijek uspije otkloniti brigu i tugu lijepom riječi, a dodaje da je njezin život uistinu bogatiji jer Renata postoji. 

Foto: Privatni album/MailOnline

Renata je rekla kako ju je nenadana nominacija jako ganula, a ovaj izazov, kako ga je sama nazvala, prihvatila je sestri za ljubav, a sebi za jačanje samosvijesti. Za svoje godine kaže da su joj najbolje, a njezin život ispunjava puno divnih ljudi, susreta, događaja, akcija...

Završila sam studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, Institut za kršćansku duhovnost, no najljepši i najzahtjevniji studij su moje troje djece i bračni život. Tu svakodnevno pišem ispite, ali ne znam prolaznost, već se nadam da je sve odlično. Priželjkujem da se za njih prilijepi samo dobro koje nastoji ostvarivati!

Opisuje se kao osobu koja voli glazbu, svira gitaru, a ponekad i komponira. Voli kreativnost, slikanje i izrađivanje čestitki, a uživa u pisanoj riječi pa je pisala poeziju.

Foto: Privatni album/MailOnline

Trenutno radi kao asistent u nastavi i pomaže jednoj djevojčici ss autizmom. U tom poslu imam i svoju tajnu misiju:

Želja mi je smanjiti stres koji škola donosi na najmanju moguću razinu, kako djeci, tako i roditeljima. Volim i želim graditi pozitivne poglede, odnose i stavove, a veseli me kad moja kapljica pridonese tome. Volim ljudi i vjerujem u njihovu dobrotu, kao i u Božju koja je nad svime.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije