Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Olakšajte si proces kuhanja: Evo kako posložiti stvari u zamrzivač kako bi vam uvijek bile pri ruci

shutterstock
08.09.2020.
u 07:00

Pratite ove korake i zamrzivač će uvijek biti uredan.

Cijeli proces kuhanja lakši je kada su sve namirnice, začini i posuđe organizirano složeni u kuhinji i hladnjaku, a posebno se to odnosi na zamrzivač. Taj dio hladnjaka mnogi vide kao kutiju za odlaganje ostataka hrane i nečega što se još dugo neće pojesti.

Kako biste si olakšali, a imate naviku neurednog pospremanja u zamrzivač, to morate pod hitno promijeniti. BonAppetit donosi nekoliko savjeta kako iskoristiti zamrzivač što pametnije i kako slagati stvari da vam uvijek budu pri ruci.

Pazite na sadržaj
Ako ne možete zapamtiti što ste pospremili u zamrzivač ili ne možete prepoznati hranu u vrećici, na vrata zalijepite popis svega što je unutra, a čim nešto izvadite van prekrižite s popisa.

Zamrzavajte horizontalno, slažite vertikalno
Sav tekući sadržaj koji zamrzavate polegnite horizontalno, ali kada se jednom zamrzne možete složiti vertikalno kako bi zauzelo manje prostora i kako bi sve bilo urednije.

Mlada majka otkrila odličan trik slaganja posteljine: Zauzima manje mjesta u ormaru!

Pospremite hranu po kategorijama
Kako ne biste sve stavljali na jednu hrpu i kako biste znali gdje vam je što, odredite dijelove zamrzivača po kategorijama hrane. Primjerice, neka jedan dio bude za tekuću hranu, jedan za meso, jedan za povrće... 

Zamrznite i male količine hrane
Kako ne biste bacali hranu, zamrznite i male porcije koje su ostale. Na primjer, vino, kokosovo mlijeko, temeljac za juhu i umak od rajčice - zamrznite ih u posudicama za led, a kasnije te kockice iskoristite kao dodatak jelima.

Odmrzavajte polako
Drastične promjene u temperaturi mijenjaju molekularnu strukturu hrane. Kada je riječ o zamrznutim kobasicama ili tijestu za pitu, odmrzavajte ih polako, preko noći.

Ostatke riže obavezno zamrznite
Ohlađenu kuhanu rižu pospremite u zamrzivač u vrećici, a iskoristite je unutar mjesec dana.

Zamrznuto tijesto za kekse i keksi
Uvijek je dobro u zamrzivaču imati pripremljene porcije zamrznutog tijesta za kekse. Stavljate ih u pećnicu izravno iz zamrzivača, a dok se peku, vanjski rubovi postaju hrskavi dok je sredina ostaje mekana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije