Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Olakšajte si posao: Nekoliko jednostavnih načina s kojima će pećnica biti čista u svega par minuta

shutterstock
30.03.2020.
u 15:18

Pećnica se često onečisti te zadobije tvrdokorne mrlje koje se teško čiste, ali mi vam donosimo jednostavne načine za to.

Od pečenja lazanja i mesa do torti i raznih slastica, pećnica se zaprlja na razne načine. Zagoreni ostaci, prolijevanje hrane, sve su to mrlje koje se teško čiste, prenosi bhg.com. Kako biste vašu pećnicu očistili da izgleda savršeno, donosimo vam najjednostavnije načine za čišćenje.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Pećnicu možete iskoristiti da očisti samu sebe i olakša vam posao. Jednostavno u pećnicu stavite jedan lonac vode te stavite da se zagrijava na 110 stupnjeva barem petnaest minuta. Zatim izvadite lonac i pustite da se pećnica ohladi te nakon toga s malo deterdženta za pranje suđa očistite pećnicu.

Za tvrdokorne mrlje i zagorene ostatke možete koristiti sodu bikarbonu i ocat. Sve što trebate napraviti je napraviti smjesu od sode bikarbone i octa te tu smjesu nanijeti na zagorene mrlje ili iskoristiti kao sredstvo za pranje. Reakcija ovih sastojaka očistit će i najtvrdokornije mrlje bez pretjeranog ribanja i struganja.

Za vrijeme pečenje, teško je kontrolirati i očistiti slučajno prolijevanje hrane, ali kasniji posao čišćenja možete si olakšati s malo soli. Ako vam se za vrijeme pečenja prolije hrana, prolivenu mrlju prekrijte sa soli. Neće smrdjeti niti se zapaliti, već će ostaviti tvrdu hranu koja će kasnije biti lakša za očistiti.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Komentara 1

DU
Deleted user
16:51 30.03.2020.

samo piroliza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije