Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezmesni dan

Okruglice od tikvica neodoljivog su okusa, a u kombinaciji s umakom pravo su jelo za ljetna druženja

Shutterstock
03.08.2022.
u 10:18

Nema jela koje se ne može pripremiti od tikvica, a ove slasne okruglice jedno su nam od omiljenih jela. Možete ih poslužiti uz umak na bazi rajčice, jogurta, vrhnja, dodati malo ljute papričice u smjesu ili jednostavno uživati u laganijoj varijanti.

Količine sastojaka u receptu dovoljne su za otprilike 16 okruglica. Ako jelo pripremate za veće ili jako gladno društvo možete udvostručiti količine, a ostane li vam smjese, možete je i zamrznuti i upotrijebiti za neki drugi obrok.

Foto: Shutterstock

Okruglice od tikvica

Sastojci:

2-3 tikvice srednje veličine, nasjeckane i dobro ocijeđene

1 režanj češnjaka, sitno sjeckan 

30 g krušnih mrvica

25 g ribanog parmezana 

1 veliko jaje

2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca (ili 1 žlica sušenog vlasca)

1 žlica nasjeckanog svježeg peršina (ili 1/2 žlice sušenog)

1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka (ili 1/2 žličice sušenog)

1 žličica nasjeckanog svježeg origana (ili 1/2 žličice sušenog)

prstohvat soli i papra

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano premažite lim za pečenje maslinovim uljem. Naribajte tikvice na čistu krpu, lagano zamotajte i ostavite da se iscijedi voda iz tikvica. Naribajte češnjak na najsitnijim rupicama na ribežu. Ubacite nasjeckane tikvice, češnjak, jaje, krušne mrvice, parmezan, vlasac, peršin, bosiljak, origano, sol i papar u zdjelu srednje veličine. Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Žlicom smjese premažite ruke, oblikujte male loptice i stavljajte na lim za pečenje. Pecite 15-18 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene. Poslužite toplo uz neki umak po želji

Foto: Shutterstock

Ključne riječi

Komentara 2

AN
AnteizmalogZGa
20:21 03.08.2022.

Čini mi se dobra ideja.

MO
montello
12:48 03.08.2022.

Tikvice ljeti obozavam👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije