Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Oduševit će vas kako je u samo mjesec dana ova majka promijenila svoj osmijeh

Štimac centar dentalne medicine
Foto: Promo
1/6
28.05.2018.
u 09:08

Štimac centar dentalne medicine i u 2018. godini nastavio je tradiciju sa svojim dentalnim makeoverom gdje odabranim kandidatima nudi potpunu dentalnu transformaciju

Iako je prema broju doktora dentalne medicine s obzirom na broj stanovnika Hrvatska iznad prosjeka EU, prema podacima o oralnom zdravlju za gotovo 90% naše populacije potreban je neki stomatološki zahvat. Osobe koje imaju narušeno oralno zdravlje kao najčešći razlog svoje situacije navode strah od stomatologa i strah od boli, sram, nedostatak vremena ili pak lošu financijsku situaciju.

Kako bi barem malo ublažili ovu poraznu statistiku i pomogli osobama koje si zbog financijske situacije ne mogu priuštiti stomatološke zahvate, tim Štimac centra već godinama poklanja nove osmijehe i tako vraća nadu u kvalitetniji život osobama koje si to nisu mogle priuštiti.

Novi osmijeh je prilika za novi život

Mirela Habdelić, 40-godišnja majka iz Svete Nedjelje, prva je ove godine dobila priliku da ponovno zablista osmijehom koji je nekad nosila. Zbog svoje loše dentalne situacije osjećala se sputanom i bez samopouzdanja te se počela povlačiti u sebe i izbjegavati bilo kakva javna okupljana, pa čak i okupljanja sa svojom obitelji.

Foto: Promo

Ova skromna žena, sebe je uvijek stavljala na zadnje mjesto jer su joj prioritet bila djeca, obitelj i posao. Svoje najbolje godine života provela je skrivajući svoj osmijeh iza ruke. Kao i mnoge druge, veliki strah od stomatologa sprječavao je Mirelu da se na vrijeme počne boriti za svoje zube, sve dok situacija nije postala zaista ozbiljna.

Svijetlo na kraju tunela pojavilo se kada je saznala za dentalni makeover koji poklanja Štimac centar. Novi osmijeh za Mirelu je značio ujedno i priliku za novi kvalitetniji život.

S novim osmijehom osjećam se preporođeno.”

Mirela nije mogla sakriti svoju sreću i oduševljenje novim izgledom i promjenom koju će joj donijeti u život. “Kada sam se prvi put pogledala u ogledalo nisam mogla vjerovati da sam to ja! S novim osmijehom osjećam se slobodnije i preporođeno, ne skrivam više svoj osmijeh iza ruke nego ga radosno pokazujem svima.”

Foto: Promo

Mirelina transformacija zaista je čudesna. Novi osmijeh i promjena koju je doživjela, trenutačno je utjecala i na Mirelino samopouzdanje i energiju koja je odmah bila vidljiva.

Dokaz koliko novi zubi utječu na zadovoljstvo osobe, osmijeh je kojeg, nakon što se prvi puta pogledaju u ogledalo, doslovno ne skidaju s lica. Lijep osmijeh i zdrav izgled zubi dokazano imaju utjecaj na cjelokupno zdravlje i stanje osobe, kako ono fizičko tako i psihičko.

Svi zahvati bez straha i boli

Napredak današnje dentalne medicine omogućio je da i oni najsloženiji stomatološki zahvati prođu bezbolno i u puno kraćem vremenu nego nekada. Naravno, iskustvo i pristup stomatologa dodatno će doprinijeti da se pacijent osjeća ugodno i opušteno u prostoru koji mnogima izaziva nelagodu.

Mirela je dokaz kako se i najveći strah, pravilnim i humanim pristupom, može lako pobijediti.

“Zbog velikog straha, jako dugo sam odgađala odlazak zubaru. No, htjela bih reći da je kod doktorice Maje taj moj strah vrlo brzo nestao. Doktorica je vrlo opuštena, komunikativna i pristupačna te je sam odnos doktor-pacijent bio odličan. U centru su svi jako dragi i spremni pomoći što je imalo veliki utjecaj na mene da se opustim i prebrodim strah od zubara, a što je najvažnije nisam osjetila apsolutno nikakvu bol na zubarskoj stolici.”

Pogledajte video kako je izgledala Mirelina transformacija.

U manje od mjesec dana napravljena je savršena estetika osmijeha

Kako bi se postigao estetski savršen osmijeh iako su zubi u vrlo lošem stanju, ponekad je moguće posegnuti i za konzervativnijim pristupom koji podrazumijeva liječenje i spašavanje postojećih zubi. Za takvo rješenje odlučila se Maja Jagodić – Štimac, dr.med.dent., koja je sa svojim stručnim timom radila na Mirelinom slučaju.

“Kod Mirele se radilo o zaista lošoj dentalnoj situaciji zbog koje ona nije mogla više normalno funkcionirati, komunicirati, jesti i žvakati hranu, a bolove koje je proživljavala da ni ne spominjem. Glavna misija u Mirelinom slučaju bilo je spašavanje postojećih zubi. Njezine zube smo izliječili, nadogradili i gotovo od ničega napravili keramičke mostove te u manje od mjesec dana postigli savršenu estetiku osmijeha. Spoj protetike i estetske stomatologije Mireli je omogućio da se ponovno smije i živi punim plućima.”

Foto: Promo

Slučaj Mirele Habdelić pokazuje kako niti jedna situacija nije bezizlazna, iako je jako bitno na vrijeme početi rješavati dentalnu situaciju. Spoj moderne tehnologije dentalne medicine i konzervativniji pristup u Mirelinom slučaju rezultirali su savršenim osmijehom u vrlo kratkom vremenu.

U slučaju da se nalazite u sličnoj situaciji poput Mirele, tim Štimac centra dentalne medicine omogućit će vam potpunu stomatološku uslugu na jednom mjestu. Ako želite saznati koje rješenje je najbolje za vašu dentalnu situaciju kontaktirajte ih putem web obrasca ili na telefon 01/36 33 602.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije