Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBINZONSKI TURIZAM

Odmor od gradske gužve u kući na osami bez buke

Foto: KUĆA ZA ODMOR HAJDI, STARA HIŽA VLAŠIĆ, KUĆA JELA
1/3
14.04.2021.
u 13:29

Gosti biraju i smještaj gdje nema ni provedene struje

Svima treba bijeg od gužve, mir i samoća. I možda je upravo to razlog zašto iznajmljivači na Žumberku imaju posla u vrijeme pandemije. Možda čak, kažu, i više nego prije pojave koronavirusa. Na ogromnom području skrivaju se komforne kuće, apartmani i sobe za odmor, a samo jedna od njih je kuća za odmor Jela koja, osim moderno uređenog prostora, nudi i velik broj sadržaja poput nogometnog i košarkaškog igrališta, ali i kućice na drvetu koja je namijenjena za djecu.

Traži se i Stara hiža Vlašić, tradicionalna hrastova kuća, koja ugođajem vraća u neka starija vremena, vlasnika Daniele Vuković i njezina brata Tomislava Vlašića. Obje kuće imaju kapacitet do pet osoba, a zbog pandemije iznimno paze na poštivanje svih epidemioloških mjera.

– Posla stvarno ima mnogo, imamo sve više upita što je vrijeme ljepše. Ljudi vole ovaj kraj, netaknutu prirodu i bijeg od stvarnosti. Stvarno pazimo na poštivanje svih epidemioloških mjera, bitno nam je da se naši gosti osjećaju sigurno, pa je razmak između dolazaka najmanje pet sati kako bismo sve mogli pospremiti i dezinficirati – objašnjava vlasnik Stare hiže, Tomislav Vlašić.

Još jedna oaza mira nalazi se u Noršić Selu koje je također dio Parka prirode Žumberak – kuća za odmor Hajdi koja je sagrađena prije otprilike 150 godina, tradicionalnom metodom slaganja hrastovih dasaka – bez ijednog čavla. Kuća se nalazi na osami, nema javne rasvjete, a vlasnica Ljiljana Hrvoj kaže da gosti posebno vole gledanje noćnog neba, ali i bijeg od gradske buke, odnosno vole biti sami s prirodom.

– Kapacitet kuće je četiri osobe, više gostiju od toga ne primamo ni kada nema epidemioloških mjera, a osim malog broja gostiju istovremeno, kuća je dezinficirana i opremljena maskama, rukavicama i svime što je potrebno da se gosti osjećaju sigurno – opisuje način rada Ljiljana Hrvoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije