Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Odličan trik kako spriječiti sladoled da se prezaledi i da ostane kremast

shutterstock
24.07.2020.
u 07:00

Sladoled u zamrzivaču može doživjeti ‘freezer burn’, odnosno preveliko zamrzavanje koje stvara ledene kristale i mijenja okus sladoledu.

Svi smo to prošli: vani je 30 stupnjeva, umireš za nečim slatkim, a kad konačno stigneš kući i željno otvoriš zamrzivač da uzmeš svoju dragocjenu kutiju sladoleda, vidiš da sladoled koji je trebao biti kremast potpuno prekriven ledenim kristalima. Sladoled u zamrzivaču može doživjeti ‘freezer burn’, odnosno preveliko zamrzavanje koje stvara ledene kristale i mijenja okus sladoledu, prenosi Real Simple. No kako to izbjeći?

Dobra vijest je da je ‘freezer burn’ problem koji je lako riješiti. Jednostavno pohranite djelomično rastopljenu kutiju sladoleda naopako i u stražnju stranu zamrzivača. Zašto? Do ovog problema dolazi do isparavanja vode iz mekanog deserta, a zatim zamrzavanja na površini sladoleda te stvaranja kristala. Ako prije zamrzavanja pohranite kutiju naopako, rastopljeni sladoled će kapati u poklopac i manje će vjerojatno upropastiti "čisti" dio koji je i dalje zamrznut. Samo provjerite je li poklopac dobro zatvoren prije nego što ga preokrenete.

Stražnja strana zamrzivača jednako je važna, jer su temperature dalje od vrata znatno stabilnije. Što dalje od vrata, to je teže da zrak sobne temperature ulazi i kvari sladoled. Ako tražite dodatne načine kako spriječiti ‘freezer burn’, možete pokušati i staviti masni papir ravno na vaš sladoled unutar spremnika. Time se uklanja dodatni zračni prostor iznutra, što će otežati isparavanje vlage (i neugodno zamrzavanje) s površine deserta.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije