Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Odličan trik kako provjeriti jesu li jaja pokvarena, a da da ih ne razbijete: Sve što trebate jest posuda s vodom

shutterstock
26.10.2020.
u 13:27

Jaja imaju iznimno poroznu ljusku koja propušta sve više zraka te izbacuje više vlage kako stare

Jaja su među namirnicama koje se koriste gotovo svaki dan, ali imaju relativno kratak rok trajanja. Uz to što više nisu sigurna za konzumaciju, pokvarena jaja imaju neugodan miris kada se razbiju. No, jedna majka otkrila je kako jednostavno provjeriti jesu li jaja pokvarena, a da ih ne razbijete, prenosi Daily Mail.

Kupila jaja u supermarketu pa se i sama iznenadila kada su se izlegla tri pačića:

1/2

Sve što trebate napraviti jest jaja staviti u posudu s hladnom vodom. Ako potonu na dno posude, onda su dobra za konzumaciju, ali ako plutaju na površini vode, nisu više sigurna za konzumaciju. 

Naime, jaja imaju iznimno poroznu ljusku koja propušta sve više zraka te izbacuje više vlage kako stare, što utječe na njih tako da plutaju na površini vode.

Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije