Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro jutro

Odličan trik kako da obične zobene pahuljice učinite ukusnijima - bez dodavanja drugih namirnica

shutterstock
07.03.2021.
u 07:00

Uživajte u zdravom i ukusnom doručku.

Kada je u pitanju zdrav, zasitan i kvalitetan obrok, zobene pahuljice su uvijek među prvim izborima mnogima. Jednostavno ih je napraviti i iako se mogu spojiti s raznim voćem, orašastim plodovima, medom, sjemenkama, mogu vam dosaditi. Isprobajte ovaj jednostavni način pripreme i dobit ćete neki sasvim novi okus, prenosi  Real Simple.

Rješenje je jednostavno - tostiranje!. To će zobi dodati složenost i bogat okus poput karamele, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Jednostavno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ubacite zob i tostirajte je nekoliko minuta. Često miješajte kako ne bi izgorjela i pazite na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i odaje aromatičan miris, spremna je.

Ova metoda djeluje putem reakcije Maillard ili interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Maillardova reakcija ne uključuje samo promjenu boje već daje zapanjujuće pečene arome i okuse jelima koja ih čine tako primamljivima.

Znate li što se događa s vašim tijelom ako kavu pijete odmah nakon buđenja?

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
19:08 07.03.2021.

lijep dorucak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije