Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruta sv. Jakova

Odličan razlog da se zbog zdravlja uputite u Galiciju

Šuma
Foto: Shutterstock
22.03.2017.
u 08:53

Ruta sv. Jakova, francuski je dio puta koji prolazi šumovitim dijelovima Galicije. Put je pod UNESCO-vom zaštitom, a poznati pisac Paul Coelho također je bio inspiriran ovim mjestom.

Ako ste jedna od onih osoba koju je zima iscrpila – idealno je vrijeme za putovanje i obnovu, poručuje Klara Benko, autorica programa zdravog življenja “Najbolja, baš kakva jesam” koja uključuje cjelovit pristup osobi i zdravlju tako kombinira fizičku aktivnost, ali i emocionalno-mentalni pristup.

ZADNJIH 100 put je osobnog izazova i rasta, pojašnjava, na kojem će sudionici biti fizički aktivni, napuniti se energijom, otpustiti misli, fokusirati um na ono što je zaista vrijedno u životu.

- Puteva i putovanja ima mnogo, no rijetki su koji nose vibraciju, sjećanja mnogih prolaznika, konjanika, hodočanika, lutalica svojim cestama. Il Camino jedan je od njih. Većina ljudi danas teško može izdvojiti 40 dana od posla i obitelji kako bi prošla 800km Il Camina. Ipak možemo izdvojiti 8 dana za ZADNJIH 100 kilometara. Naše putovanje počinje u Sarri, nastavlja se kroz Portomarin, Palas de Reija, Arzua, od Amental do Santiaga de Compostele. Šest dana hodanja, 3-5 sati dnevno. Osim hodanja, dan će uključivati mentalne vježbe te relaksaciju, yogu, meditaciju, tišinu, odmor, potpunu obnovu i povezivanje sa sobom, kaže Klara Benko. 

Ruta sv. Jakova, francuski je dio puta koji prolazi šumovitim dijelovima Galicije. Put je pod UNESCO-vom zaštitom, a poznati pisac Paul Coelho također je bio inspiriran ovim mjestom. Galiciju karakteriziraju brda i planine, poznata je kao zemlja sa tisuću rijeka. Ima vrlo blagu klimu te duboke i guste šume.

- Moto puta je “Život je da se uživa”, tako na ovom putovanju očekujte male gastronomske barove sa tapasima i lokalnim specijalitetima. Cilj puta je obnoviti se, uživati u novim destinacijama, pročistiti um, naći jasnoću i smisao života te smjer u kojem želite krenuti ili riješiti i otpusititi nešto što vas muči. ZADNJIH 100 potiče vas na rast i razvoj. Ovo je aktivan istraživački put na koji se kreće 28.4. do 5.5.2017., kaže Klara Benko. 

>>'Potpuno sam se vratila u formu u kojoj sam bila prije trudnoće'

>>Sjedite 8, 10 sati na dan? Nakon ovoga poželjet ćete odmah ustati i prošetati...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije