Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Odgovor na vječno pitanje: Koliko se puta može koristiti isti ručnik?

ručnik
Foto: Thinkstock
23.01.2018.
u 12:02

Neki ručnik bacaju na pranje nakon svakog brisanja, a neki ga koriste danima. Kako treba postupiti?

Koliko često treba mijenjati ručnik vječno je pitanje na koje mnogi traže pravi odgovor.

Neki to rade nakon svakog brisanja, dok drugi znaju jedan ručnik imati i po nekoliko dana, no kako treba postupiti?

Odgovor je negdje u sredini.

Naime, stručnjaci kažu kako se isti ručnik može upotrijebiti tri do četiri puta. No, ručnik je nakon brisanja potrebno pravilno odložiti kako se na njemu ne bi stvorile bakterije i plijesan.

– Nakon uporabe, ručnik je potrebno potpuno raširiti da se osuši, a ne samo objesiti. Ako možete, uključite ventilaciju u kupaonici jer ćete tako tijekom tuširanja smanjiti količinu vlage koja se zadržava – savjetuje liječnica interne medicine iz bolnice Lenox Hill u New Yorku Keri Petersen.

Pogledajte i galeriju: Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

ručnik
1/11

Komentara 20

DU
Deleted user
00:01 10.02.2018.

ja ručnik obvezno mijenjam .... svaka 4 tjedna !

Avatar nekakav
nekakav
13:09 23.01.2018.

znači, sad trebate pomiriti dva nespojiva elementa, čistu kožu i bakterije koje se prirodno na njoj nalaze. bez tih bakterija, koža ima velikih problema, ali su vas proizvođači sredstava za čišćenje, dezinfekciju, dobili i uvjerili da ne postoji bakterija koja je dobra. mada bakterije u vašem tijelu odrađuju posao, prerađuju hranu. uvjerili vas da je čisti okoliš, čista kuća, kupaonica, kuhinja, ono što trebate, i to do temelja morate odraditi svako malo, jer bakterije, brrrrrr! pa su vas se ulovile razne alergije, jer organizam očišćen od bakterija je super podloga za alergije, pa ste puni raznih kožnih ekcema, kišete ko da se valjate u vapnu. i sad se vas dočepala druga grupacija, farmaceuti. e sad, oni imaju rješenje za vaše probleme, razne kreme, kemikalije, 'lijekove'. i takvog vas na kraju dočeka vaš lokalni pogrebnik, a vi cijeli život radite i velik novac dajete za sredstva koja vam inače ne trebaju. zamislite da ste tim novcem obišli svijet, prije nego vas skipaju u grabu da vidite da postoji svijet i izvan vašeg kruga od 150 metara u kojem živite, da jadran nije jedino toplo more na svijetu, da se ribe u restoranu mogu dobiti i bolje nego kod nas, i za daleko manje novaca i u puno boljem stanju, čak su i ukusne. a ovo sa ručnicima, baš je fora. ako ga ne osušiš, usmrdi se. ako ga osušiš, zbog silne kemije kojom se 'pereš', ko karton je, drapa te, pa ga baciš u koš i uzmeš novi, čisti, opran omekšivačem. joj, opet kemija...!! a mi nemamo pravi kemijski fakultet...

WC
wolf_cro
15:37 23.01.2018.

Vrijedi li ovo i za tariguz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije