Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fobija

Odgađate obavljanje velike nužde dok ste na poslu? Nemojte, evo kako utječe na zdravlje

wc
Foto: Getty Images
19.02.2019.
u 15:24

Neki se ne osjećaju ugodno zbog mirisa koji ostaju iza njih, neki se groze zvukova koji se pritom mogu ispustiti, a koje će, moguće netko čuti od kolega i sl.

Odlazak na posao mnogima je izvor stresa.

Pretvarate da su vam drage osobe koje zapravo ne možete vidjeti, borite se s rokovima, nemogućnošću rješevanja nekih  zadataka, prevelikim očekivanjima, morate stišati mobitel i držati ga skrivečkog kako vas nadređeni ne bi napali zbog poruka koje dobivate i čitate za vrijeme radnog vremena i sl...

Ako ste uz to još "u problemu" kada je riječ o obavljanju nužde u toaletu dok ste na poslu, stresu kao da nema kraja. Ako ste među takvima, zasigurno trpite i odgađate nuždu koliko god možete, odnosno, dok ne dođete u svoj dom. Ali zašto je to tako? Riječ je o tjelesnoj funkciji i svi to radimo. 

Neki se ne osjećaju ugodno zbog mirisa koji ostaju iza njih, neki se groze zvukova koji se pritom mogu ispustiti, a koje će, moguće netko čuti od kolega i sl.

Istraživanje koje je 2017.  proveo VIPoo pokazalo je da "više problema" s obavljanjem nužde izvan svog doma imaju žene, više od polovice, dok se s istim problemom muči tek 29 posto muškaraca.

Angelina, 34, otkrila je za Metro da je njena fobija o obavljanju nužde na radnom mjestu toliko jaka da je glumila bolest kako bi otišla kući s posla kada više nije mogla odgađati odlazak u wc.

Liječnica Dr. Prudence Knight, pojasnila je kako učestalo zadržavanje stolice i ignoriranja signala koje vam tijelo upućuje, nije dobro za zdravlje.

To može uzrokovati konstipaciju, ali i proširenje rektuma što u konačnici može imati za posljedicu i gubitak osjećaja za potrebom za obavljanje velike nužde. Stanje je izlječivo, ali potrebni su mjeseci, poručuje Knight i naglašava kako je sasvim normalno osjećati nelagodu zbog obavljanja nužde izvan svog doma.

Savjetuje kako možete staviti wc papira u školjku prije obavljanja nužde kako biste ublažili zvukove. 

Pogledajte i video Jednojajčani blizanci pokazali kako pušenje utječe na izgled

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije