Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AH, ta ljubav!

Od ljubavi se ne spava, zaboravlja, snižava tlak... Kako ona još utječe na organizam?

Shutterstock
01.11.2018.
u 17:56

Sigurno ste primijetili da ne možete spavati, osjećate se zbunjeno ili zaboravljate...

Onaj tko je ikada bio zaljubljen zna da se od ljubavi ne spava. Rezultati istraživanja pokazali su da kad smo zaljubljeni gubio oko jedan sat sna na razmišljanje o onome u koga smo zaljubljeni. Iako neki ne vjeruju u ljubav na prvi pogled, ona aktivira čak 12 područja u mozgu, a nakon toga već u petini sekunde osjećamo zaljubljenost.

Zaljubljenost usporava rad srca odnosno otkucaje, jer utječe na hormone koje smanjuju krvni tlak. Osim toga zaljubljenost djeluje i protiv bolova. U mozgu aktivira receptore koji djeluju kao lijekovi protiv bolova. 

Ne mogu se sjetiti...

Ako ste primijetili da ste pomalo zbunjeni kad ste zaljubljeni ili da zaboravljate, ne brinite, to je normalno. U tijelu se oslobađa ljubavni hormon koji blokira sjećanja u pamćenju, pa postajemo odsutni i zaboravni. 
Još jedna odlična posljedica ljubavi jest da hrana postaje slađa. Istraživanja su pokazala da svima koji su zaljubljeni hrana ima slađi okus.  Tijekom komuniciranja s muškarcem u kojeg su zaljubljene, ženama glas postaje za frekvenciju viši. 

Na Trešnjevački plac otišli smo po ljubavne savjete, evo što su nam rekle kumice

Ključne riječi

Komentara 1

IM
imart143
22:55 02.11.2018.

Ne od ljubavi nego od zaljubljenosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije