Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adrenalinski odmor

Od jelena i paintballa do zmajarenja i uzbudljivog razgleda iz zraka

Međimurje
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
19.10.2018.
u 12:00

Međimurje se može razgledati i iz zraka. Zmajarski klub Rode u Prelogu ima letjelište, a u Pribislavcu je mala zračna luka koju koristi Aeroklub Međimurje

Gosti željni adrenalinskih sportova dolaze u selo Zasadbreg kod Lopatinca, u Accredo centar koji, uz ostalo, nudi i paintball te razne team building programe. Ministar turizma Gari Cappelli prošao je na quadu dionicu iz projekta “Quad avantura po međimurskim Alpama”, atraktivnom turističkom proizvodu Međimurske županije koji je financijski podržalo i Ministarstvo turizma.

Na toj su višesatnoj turi i farma jelena, mlin na Muri, vinska kuća Hažić, Mađerkin breg s kojeg puca pogleda na tri države, restoran “Terbotz”, skriveni rukavci rijeke Mure... Međimurje se može razgledati i iz zraka. Zmajarski klub Rode u Prelogu ima letjelište, a u Pribislavcu je mala zračna luka koju koristi Aeroklub Međimurje.      

 Ima i toga: lov na labuđe pero     

Akumulacijsko jezero hidroelektrane Dubrava, jedno od najvećih u Hrvatskoj, popularno je izletište. U Prelogu se na prostoru zvanom Marina svake godine održava jedinstven lov na labuđe pero. Dvočlane posade starih drvenih čamaca, “drofskih čona”, natječu se u brzini kojom će odveslati zadanu dionicu. Utrku organizira Nautički klub Labud, u kojem podsjećaju da se bez čamca nekad nije moglo do šuma, oranica i sjenokoša na drugoj obali rijeke Drave. Održavaju se i natjecanja u alci na vodi i pračkanju.   

Međimurje
1/6
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije