Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČITAM I SKITAM

Od Japana do hrvatskih ljepota prirode

Školska knjiga
15.04.2010.
u 10:41

Putovati možete automobilom, vlakom, brodom, zrakoplovom, ali i zavaljeni u udoban naslonjač s knjigom u ruci.

JAPAN JE BLIŽE NEGO ŠTO MISLITE
Ovoga vas puta akademik Vladimir Devidé vodi u (ipak ne tako) daleki Japan. Istodobno osobna i objektivna, bogato ilustrirana monografija donosi podatke o geografskom smještaju japanskih otoka, o flori i fauni, o ljudima i običajima, o japanskom jeziku i pismu.

Ovom knjigom možete putovati kroz povijest Japana, saznati tko su bili samuraji, kamikaze, upoznati japansku umjetnost, književnost i glazbu ili se popeti na planinu Fuji. Odmor od putovanja možete potražiti u fantastičnim malim i estetski savršenim  japanskim vrtovima. Čitajući o odnosu Japanaca prema prirodi razumjet ćete razloge obožavanja sakure, trešnjina cvijeta.

Ovih dana milijuni Japanaca provest će sate uživajući u gledanju rascvjetalih stabala. Oduševit će vas ikebana, japanska umjetnost aranžiranja cvijeća i njihov osjećaj za lijepo, čisto i profinjeno, začinjeno simbolikom. Zavirit ćete u tradicionalnu japansku kuću, kušati neobičnu hranu i pronaći trenutak mira u cha-no-yuu, ritualu pijenja čaja. Kao suvenir s ovog knjižnog putovanja ponesite tsuru, papirnatog ždrala izrađenoga origami tehnikom presavijanja papira.

CIJENA: 229,00 kn 

HRVATSKI NACIONALNI PARKOVI
U knjizi je predstavljeno osam prekrasnih kutaka (pre)Lijepe Naše. Hrvatska je prirodna baština iznimno vrijedna i raznolika, a upravo su nacionalni parkovi najbolja i najljepša ilustracija tih vrijednosti.

Tri nacionalna parka ilustriraju bogatstvo jadranskog primorja i podmorja (Mljet, Kornati i Brijuni), tri parka prezentiraju vrijednosti hrvatskoga planinskog područja (Paklenica, Risnjak i Sjeverni Velebit), a dva su najdostojniji predstavnici krških fenomena (Plitvička jezera i Krka).

Tekstom, izvrsnim fotografijama i kartografskim prikazima Ivo Bralić poziva nas na otkrivanje ljepota domovine i uživanje u njezinim  prirodnim ljepotama.

CIJENA: 250,00 kn

NAŠE NOĆNO NEBO
Za upoznavanje sa zviježđima i ostalim objektima noćnog neba opisanima u ovoj knjizi nije nam potreban nikakav optički instrument. Naše oči, komadić „debelog“ mraka i malo radoznalosti sasvim su nam dovoljni.

U nedostatku hrvatske literature i postojeće suhoparne literature pune stručnih i teško razumljivih termina, knjiga Naše noćno nebo pojavljuje se kao zanimljiv i jednostavan vodič za sve koji žele znati što su zvijezde, kometi, planeti, maglice i Kumova slama te svladati vještinu snalaženja na noćnom nebu.

Dakle, sve radoznalce Željko Andreić vodi u šetnju noćnim nebom kroz četiri godišnja doba. U ruksak stavite termos-bocu s toplim napitkom, malo čokolade, komad tople odjeće i, naravno, knjigu.

CIJENA: 129,00 kn

FLORA JADRANSKE OBALE I OTOKA
Ljepotu jadranske obale i otoka doživjeli su mnogi, ali većini  možda nije poznato bogatstvo i jedinstvenost njihova najljepšeg dijela – biljnog svijeta. Ovaj će vodič razveseliti sve ljubitelje prirode, planinare, sve brojnije posjetitelje i izletnike, ali i stanovnike tih krajeva.

Uz doživljaj 250 biljaka, na temelju predivnih fotografija i jednostavnog teksta skupine autora, iz ove se knjige može se naučiti sve o njihovoj zastupljenosti, narodnim i stručnim nazivima,  obilježajima, jestivosti, ljekovitosti te saznati razne zanimljivosti. Knjiga je manjeg formata, mekog uveza i stane u svaki ruksak.

CIJENA: 199,00 kn

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije