Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko savjeta

Očuvajte svoje tijelo i kosu tijekom zimskih mjeseci

shutterstock
16.12.2019.
u 23:15

Velike hladnoće i zimsko vrijeme štetni su za vas i vaše tijelo, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako očuvati vaš izgled.

Vaše tijelo  za vrijeme zime treba puno više pažnje i brige, nego inače. Ako vam već zima nije uništila usne i obraze, sezona zabava sigurno hoće, piše Mirror.

Kako spasiti vašu kožu na vrijeme da zablistate na božićnim zabavama i obiteljskim okupljanjima? 

Prvu stvar koju trebate raditi je zaštita vaše kože, a to ćete postići dobrom kremom za sunčanje.  Da, čak i ako je zima i nema baš sunca, trebate imati dobru SPF zaštitu, a stručnjaci preporučuju najmanje SPF 30 kako vaša koža ne bi bila suha. 

Nadalje, kako bi vaša koža bila nahranjena tijekom zimskih mjeseca, trebali biste jesti više hrane koja u sebi sadrži  A, C, D i E vitamine, a piti što manje kofeina i alkohola.

Također, važno je zaštiti vaše ruke i nokte. Za to je najbolje kupiti kremu koja u sebi sadrži hranjive sastojke i za ruke i za nokte te je nanositi svakodnevno za najbolje rezultate. 

Nekoliko savjeta za vašu kosu su da pokušate što češće nositi kapu i izbjegavajte stiliranje vrućim tehnikama, kao što su kovrčanje figarom ili ravnanje peglom za kosu, kako bi se smanjila oštećenja kose. Najvažnije je redovito šišanje vrhova i korištenje maske za kosu barem jednom tjedno.

Dok je kod usana važno da nađete balzam za usne s puno hranjivih sastojaka i da ih ne ližete jer ih slina osušuje, a to dovodi do pucanja kože. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije