Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Očistite kuhinju u nekoliko minuta: Limunov sok napravit će čudo!

shutterstock
25.04.2020.
u 06:39

Čišćenje i održavanje kuhinje svakodnevan je posao, a olakšajte si ga pomoću ovih jednostavnih trikova.

Čišćenje kuhinje može biti naporan i stresan posao, pogotovo ako ste često zauzeti poslom ili brigom o djeci. Postoji vrlo jednostavan način za savršeno čišćenje kuhinje u nekoliko minuta, a poslužit će vam ovi odlični trikovi, prenosi Bright Side.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Za čišćenje mikrovalne, u jednu posudu stavite malo vode, limunovog soka i limunove korice. Zagrijavajte oko pet minuta te pustite da odstoji petnaest minuta. Izvadite posudu iz mikrovalne i jednostavno krpom očistite svu prljavštinu. Za rješavanje neugodnih mirisa, zakipite vodu s komadima naranče i mirisnog začina, poput cimeta. Ostavite da se voda zagrijava koliko dugo želite, a miris ćete primijetiti nakon pet minuta.

Kako biste ispolirali vaše drvene površine, napravite smjesu octa i limunovog ulja kojom ćete sve očistiti. Ribeže lagano očistite jednim limunom. Samo prerežite limun na pola i jednu polovicu naribajte na ribežu. Nakon što ste gotovi s limunom, isperite toplom vodom i vaš ribež bit će kao nov.

Za čišćenje i održavanje blendera, također će vam pomoći limun. Nekoliko kriški limuna stavite u blender te ga upalite na nekoliko minuta. Isperite toplom vodom i vaše oštrice bit će sjajne i oštre. Kako biste očistili zagorene ostatke u posudama za kuhanje i pečenje, pomoći će vam jabučni ocat i aluminijska folija. U posudu stavite nekoliko kapi jabučnog octa te zgužvanom aluminijskom folijom dobro očistite sve mrlje, a zatim isperite toplom vodom.

Za vrijeme pečenja, u pećnici se mogu dogoditi razne mrlje od prolijevanja hrane, a jednostavno ćete ih počistiti uz malo soli. Na prolivenu hranu stavite sloj soli i nakon nekoliko minuta ona će stvoriti smjesu koju ćete jednostavno očistiti morkom krpom. Kako biste očistili perilicu suđa, u jednu posudu stavite octa te posudu stavite da se pere u perilici, dok nema drugog suđa. Ocat će samostalno očistiti cijelu perilicu.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Komentara 3

BO
bolnaistina
10:31 25.04.2020.

Ali ni jedna od mnogih da pokrene ruke. Naj bolje bi bilo da na fejsu kliknu lajk i da se kuhinja sama očisti.

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
00:30 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
22:28 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije