Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kutak za tate'

Očevi na Redditu podijelili što djeci govore kad počnu za sve pitati: 'A zašto...?'

tata
Shutterstock
17.05.2021.
u 09:24

Počeo sam govoriti svom četverogodišnjaku da mora postaviti cijelo pitanje: ne samo 'Zašto?' već na primjer 'Zašto je nebo plavo?', piše još jedan tata kojeg je izludjela djetetova 'Zašto?' faza

Nedavno je jedan Reddit korisnik pozvao roditelje da napišu neke od svojih učinkovitijih odgojnih metoda kojima se koriste 'u borbama' sa svojim tvrdoglavim mališanima. Njegov je post prikupio više od 16.000 različitih odgovora, a najviše su pažnje privukli savjeti nekoliko očeva koji se bore sa 'Zašto?' fazama svoje djece.

- Moji najmlađi sin sad ima četiri godine i nedavno je ušao u onu iritantnu fazu kad na sve odgovara pitanjem 'Zašto? - napisao je tata s korisničkim imenom AD_Meridian.

Prije par dana je, kaže, naišao na članak o tome u kojem piše da je najbolji način da se dijete odvrati od te navike taj da mu se odgovori s pitanjem 'Ne znam zašto, što ti misliš?' - i da to zaista djeluje.

- Taj me članak doslovno spasio da ne poludim - kaže on i objašnjava kako dijete tada samo na svoje pitanje ponudi odgovor, a onda mu se to ili potvrdi ili ga se ispravi: i priča sa 'zašto' završava.

Veliki dan za malenog Blooma: Maja otkrila da je upoznao bitnog člana obitelji'

tata
1/9

- Moja je prijateljica svom sinu odlučila na svako 'Zašto? odgovarati sa 'Zašto ne?', i to je trajalo nekoliko dana dok se on nije umorio i sam od sebe prestao - ispričao je drugi tata na forumu, a neki su rekli da 'svoju djecu uče da pitanja postavljaju punim rečenicama', prenosi Daily Star.

- Počeo sam govoriti svom četverogodišnjaku da mora postaviti cijelo pitanje: ne samo 'Zašto?' već na primjer 'Zašto je nebo plavo?' - piše drugi tata i kaže kako to malenog navede da zastane i razmisli o onom što pita, te da je od tad dijete puno više uključeno u razgovore.

- A dodatni je plus, naravno, što smo se mi spasili od beskrajnih 'Zašto' - zaključio je.

- Znam kako vam je. Moja je kćerka baš u toj fazi i izluđuje me - piše drugi korisnik. Nekidan je, priča on, sama nakon niza 'Zašto? njega pitala: 'Tata, a zašto ja stalno pitam zašto?'

- Samo sam je pogledao i trudio se da ne briznem u plač od muke - rekao je.. 

Mladić pokazao kako izgleda alergija na boju za kosu! Ne zaboravite testirati jeste li alergični.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije