Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se

Očekuje nas još snijega, a evo nekoliko trikova za čišćenje prilaza lopatom

Pixabay
05.12.2020.
u 07:00

Jeste li znali da je dobro poprskati lopatu jestivim uljem?

Neki dan nas je iznenadio snijeg i, iako nije pao u velikoj količini, bilo bi dobro pripremiti sve za čišćenje jer prognoza kaže da bi mogao padati ponovno. Prvo, pripremite lopatu odmah, nemojte čekati da vam snijeg zatrpa dvorište ili parking ispred zgrade, pa da ju tek onda krenete tražiti.

Drugi korak je prskanje lopate, s obje strane, nekim uljem - to može biti obično suncokretovo. Snijeg će, zahvaljujući toj metodi, samo skliznuti s lopate. Zapamtite da ju uvijek dok čistite trebate držati što bliže tijelu - smanjit ćete pritisak i rizik od ozljeda ruku, ramena i leđa. 

Pogledajte kako izgleda zimska idila na Rastokama 😍❄

Lopatu držite otprilike pola centimetra od tla i uvijek skupljeni snijeg bacajte negdje u stranu - nemojte gurati naprijed, tako stvarate samo još veću hrpu i otežavate si posao.

Ako u dvorištu imate pločice, obavezno koristite plastičnu lopatu kako ih ne biste oštetili.

Tijekom čišćenja prilaza pazite na automobile. Bilo bi najbolje da prvo očistite njih i da ne bacate snijeg oko njih ili po putu kojim izlazite s automobilom, prenosi MSN.

Veliki snijeg zatrpao Austriju: Više od 1000 ljudi dobrovoljno čistilo cestu kako bi stigli na posao

1/5

Komentara 2

DU
Deleted user
18:34 06.12.2020.

Svasta kao da prvi put pada snijeg....

MO
montello
18:03 05.12.2020.

nisu zime vise kao nekoć...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije