Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za sebe

Obucite se i našminkajte svaki dan, to pozitivno djeluje na mentalno zdravlje

Shutterstock
26.04.2020.
u 07:00

Uljepšavanje i briga oko sebe smatrala se zdravom i učinkovitom za psihu i prije izolacije.

Vrijeme koje ulažete u sebe dobro je za vaše mentalno zdravlje uvijek, ne samo dok traje izolacija. Iako je možda vlastiti odraz u ogledalu jedina osoba koju ćete viđati još neko vrijeme, važno je da brinete o sebi kao i prije. Savjetnica Beverley Hills za Metro kaže: "Naš izgled utječe na naše mentalno zdravlje i na to kako se osjećamo, pa je jako važno pokloniti određeno vrijeme na uljepšavanje." 

S obzirom na pretpostavke da će koronavirus, osim na ekonomiju, utjecati i na ljudsku psihu, bitno je da pomognete sami sebi koliko god možete. "Obucite se za dan onako kako bi i inače, našminkajte se. Efekt će biti odličan", kaže Beverely.

Kako pomoći sebi i drugima u karanteni otkriva psihologinja:

"Moj posao savjetnika u ovim teškim vremenima preselio se na internet. Naravno da bih mogla odraditi sastanke u trenici ili pidžami, ali ne radim to. Moj posao zahtjeva visoku razinu samopouzdanja koje se može lako 'poljujati' u izolaciji." Zato se ona svakog dana uredi. Na taj način možemo i drugima, koji se nalaze u istoj situaciji, dati inspiraciju. "Bez obzira što ne viđate nikoga, viđate sami sebe, pa neka svaki pogled u ogledalu bude pozitivan i s osmijehom!"

Komentara 4

YU
YuBastards
13:36 26.04.2020.

Sada je idealno vrijeme za odmor kože i tijela od kemikalija i svakodnevnog stresa. Jadan je onaj kome psiha ovisi o puderu na licu i štiklama.

RO
RogaBabaroga
09:13 26.04.2020.

necu! meni na mentaslno zdrasvlje djelije das se NE sminkas! ok!?!?!

AN
ANNY
08:49 26.04.2020.

Potpuno se slažem sa savjetom. Nekoliko dana nakon preporuka da što manje izlazimo izvan kuće, bila sam u fazi prihvaćanja te odluke. Bez posebnog dotjerivanja make up, garderoba i sl.samo osobna higijena.Nakon nekoliko dana sam se vratila na ritam uređivanja kao prije. Uredim frizuru, lakiram nokte, biram garderobu i moram reći da se super osjećam. Vratila sam svoj stil, jer ovo će još potrajati, a ja se super osjećam i u kućnom okruženju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije