Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA PATROLA

Obrok na otvorenom uz čistu rijeku Gacku

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
12.06.2020.
u 11:54

Bistro Ribić, Ante Starčevića 44, Otočac

Smješten uz samu Gacku, bistro “Ribič” vlasnika Marinka Bobinca činio nam se kao idealno mjesto za objed, pogotovo stoga što je bilo mjesta na terasi ponad rijeke, s čije su ograde visjeli rascvjetani muškatli (pelargonije). Zavalivši se svatko sa svoje strane klupe, naručili smo dvije vrste pastrva.

Jedna je na jelovniku navedena kao specijalitet kuće, punjena je suhim šljivama, a prilog uz nju je povrće kuhano i sa žara (75 kuna), druga je spravljena na mlinarski način (uvaljana u kukuruzno brašno) te s prilogom od krumpira i blitve i nekoliko kuna jeftinija. Nismo se mogli odlučiti tko će uzeti koju vrstu, no naše su dvojbe riješene dolaskom ljubazne konobarice jer su na svakom tanjuru bile servirane po dvije pastrve pa smo mogli kombinirati, uživajući u okusima.

Zaista, proći kroz Liku, a ne zaustaviti se na pastrvi iz Gacke, bio bi potpuni promašaj. Ovaj restoran u ponudi ima marende, poput čobanca (29 kuna), jela po narudžbi, jela ispod peke... Naravno, tu je i lička janjetina (kilogram 160 kuna).

Odlazeći iz “Ribiča” stajemo na mostiću preko rijeke na kojem su ljubavni lokoti s kojih čitamo da su Sarah i Stjepan svoju ljubav tu “zaključali” u siječnju 2013., da jedan Mihovil voli Teu... Ako ljubav doista ide kroz želudac, vjerojatno su je zaključali nakon jela u “Ribiču”. 

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 12

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova):4

ukupno 92

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije