Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali?

Obožavatelji čokolade zgroženi: Evo kako izgleda biljka kakaovac prije nego se preradi u omiljeni slatkiš

tiktok
22.02.2021.
u 10:29

Mnogi su rekli da više neće moći uživati u čokoladi kao prije.

Sophia Rose objavila je videozapis na društvenoj mreži TikTok koji je vrlo brzo počeo kružiti i drugim mrežama - i šokirao ljude. U njemu je, naime, pokazala kako zapravo izgleda biljka kakaovac i njezini plodovi prije nego se suše i prerade u omiljeni slatkiš. 

Njezina namjera bila je pokazati kako napraviti drobljena kakao zrna, ali da bi došla do toga morala je prerezati i očistiti kakaovac. Kada je to napravila, prikazala je kako izgledaju plodovi, a osim što su srednje veličine i mekani, ljude je šokiralo što su prekriveni bijelom sluzi - za koju Sophia tvrdi kako je jako slatka.

Pogledajte video:

@sophiargreb

Roasted COCOA Nibs #chocolate #cocoapod #fyp #hersheys #stepbysteptutorial #valentinesday #inlove #feelgood

♬ Put Your Records On - Ritt Momney

I dok je ona pokazivala da plodove prvo treba pustiti osam dana da fermentiraju kako bi okus postao bogatiji, i da ih zatim treba ispeći, pa ukloniti ljusku i usitniti, ljudi taj dio nisu pretjerano pratili jer su bili iznenađeni da od ovoga nastaje omiljeni slatkiš - čokolada.

"Mislio sam da je to ogromna ličinka!", napisao je jedan korisnik, a na njegov komentar nadovezao se netko i rekao da kakaovac izgleda kao jaje vanzemaljca.

Mnogi su se složili da su osjećali nelagodu gledajući video, a ima i onih koji kažu da više nikada neće jesti čokoladu, prenosi Mirror.

Znate li što se događa s vašim tijelom ako kavu pijete odmah nakon buđenja? Stručnjaci imaju odgovor.

Otvorena čokolada poprimila je bijelu boju? Evo što je to zapravo:

1/2
Ključne riječi

Komentara 4

DG
dario.gmajnicki.3
11:53 22.02.2021.

PRAVI ljubitelji to već ZNAJU! Još im pokažite kak izgleda mahuna vanilije, pa smo kvit!

MO
montello
19:46 22.02.2021.

čokolada me ne moze zgaditi nikako, nikad dosta

ĐU
Đueo
17:08 22.02.2021.

Debilizam ! Glupi Ameri. Pa to sam učio u osnovnoj školi. Na karti u atlasu bila nacrtana lijepa crnkinja s maramom kako drži mahunu kakaovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije