Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slatko voće

Obožavate datulje? Ovo biste trebali znati...

Datulje
Duško Jaramaz/Pixsell
27.08.2018.
u 14:08

Ove male "bombice" obiluju magnezijem koji ima protuupalno djelovanje, a istraživanja su pokazala da smanjuje arterijsku upalu i rizik za bolesti srca. Snižava i visoki krvni tlak.

Ako ste posljednje vrijeme bili u potrazi za "zdravim desertima", zasigurno ste naišli na mnoge koji se pripremaju s datuljama.

Ovo slatko voće često se nađe u keksima, proteinskim pločicama, pitama, pudinzima i sl, a to i ne čudi s obzirom na to da je riječ o prirodnom zaslađivaču bez glutena.

Datulje sadrže kalij, bakar, magnezij, mangan, vitamin B-6, vlakna te su odlične za probavu te smanjuju rizik od nastanka raka debelog crijeva, a preporučuju se i kod tegoba s hemeroidima.

Ove male "bombice" obiluju magnezijem koji ima protuupalno djelovanje, a istraživanja su pokazala da smanjuje arterijsku upalu i rizik za bolesti srca. Snižava i visoki krvni tlak. 

Preporučuju se i za lakši porod,posebice ako ih buduće majke konzumiraju svaki dan tijekom posljednjeg mjeseca trudnoće. 

Kalij, koji se također nalazi u datuljama, smanjuje krvni tlak i pomaže održati zdravlje srca, a neka ranija istraživanja pokazala su kako svakodnevna konzumacija pokoje datulje pomaže i u prevenciji moždanog udara.

Lako se probavljaju i smanjuju osjećaj gladi i odličan su saveznik u borbi s neželjenim kilogramima. Datulje obiluju vitamina pa se preporučuju i djeci i odraslima. 

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu 

Komentara 6

ZO
zoranos
16:37 27.08.2018.

Linda, dobronamjerna kritika - nemoj pisati o hrani jer nisi nutricionist i nešto češ krivo prevesti ili uzeti pogrešan izvor. Npr. ono o bananama nedavno i da se zelene banane ne bi trebale jesti, a upravo takve banane su hrana za dobre bakterije u crijevu što znači da su superhrana zapravo!

Avatar pendreck
pendreck
18:33 27.08.2018.

Obozavam Datulje! + smokve. 100x bolje i zdravije neg bomboni , keksi itd...

Avatar DŠ.....
DŠ.....
20:22 27.08.2018.

Krešo, datulje su merdeces, a čokolada fićo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije