Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mršavite zdravo

Nutricionistica otkrila što biste trebali jesti za tanji struk

dijeta, zdrava prehrana
Foto: Thinkstock
18.11.2018.
u 07:10

Rafinirano biljno ulje, sojine klice, kukuruz neke su od namirnica koje obiluju Omega 6 masnim kiselinama, a ako ih u tijelu ima previše to može uzrokovati kronične upale u tijelu, što potencijalno povećava rizik od raznih bolesti povezanih s crijevima.

Gubitak kilograma prava je noćna mora, a posebice gubitak masnih naslaga na trbuhu. Upravo to je područje s kojeg se najteže gube naslage, a nutricionisti savjetuju koje namirnice biste trebali jesti kako bi ubrzali taj postupak. 

Nutricionistica Bec Miller, za Daily Mail je otkrila koje namirnice biste trebali konzumirati kroz tjedan kako biste se riješili naslaga na trbuhu i "otvorili put" trbušnjacima. 

Riba jednom ili dvaput tjedno

Rafinirano biljno ulje, sojine klice, kukuruz neke su od namirnica koje obiluju Omega 6 masnim kiselinama, a ako ih u tijelu ima previše to može uzrokovati kronične upale u tijelu, što potencijalno povećava rizik od raznih bolesti povezanih s crijevima. Kako bi postigli "ravnotežu", potrebno je konzumirati namirnice koje sadrže Omega 3 masne kiseline, a najbolji način za to jest konzumacije ribe barem jednom na tjedan. 

Špinat, kelj

Ove su namirnice bogate vitaminima A, C, K i E.  Obiluju i vlaknima i nemaju puno kalorija. Zbog toga su idealan izbor namirnica za gubitak kilograma, a za cjelovito zdravlje organizma "pobrinut će se" i antioksidansi i sastojci u tom povrću koji djeluju protuupalno.

Pomoći će i u snižavanju krvnog tlaka, prevenciji nastanka srčanih bolesti, ali i čuvati "liniju" i mentalno zdravlje. Kad je riječ o ovim namirnicama, ne morate se ograničavati u željenoj količini jer će vam pomoći očuvati zdravlje i potaknuti gubitak masnih naslaga, poručuje. 

Cvjetača i brokula

Sastojci u ovim namirnicama pomažu u detoksikaciji organizma. To je svakako vrlo poželjno kada se želite riješiti neželjenih kilograma.

Pomažu očuvanju zdravlja jetre, a trebali biste ove namirnice kombinirati svaki dan kao prilog jelu ako želite tanji struk, savjetuje Bec. 

Šumsko voće

Zbog vlakana koje sadrže, preporuka je osobama koje se bore s viškom kilograma, da ne izbjegavaju konzumirati voće. No, neko je voće bolje od drugog, kada je riječ o mršavljenju. Nutricionistica savjetuje konzumaciju šumskog voća, tih malih paketića vitamina i nutritijenata koji pomažu u topljenju masnoća. Obiluju antioksidansima i protupalnim spojevima, a sadrže niske količine šećera. Stoga su idealan izbor za doručak i užinu. 

Jaja

Jaja su na listi mnogih nutricionista kao namirnice koje ne bismo trebali izbjegavati. Bec pojašnjava da se u jajima nalaze esencijalne aminokiseline koje su potrebne našem organizmu. Nakon konzumacije osjetit ćete se sitima dulje vremena što će spriječiti prejedanje kasnije u danu. Poručuje i kako su brojna istraživanja pokazala kako je jaje za doručak bolji izbor nego žitarice ako želite izgubiti kilograme i poručuje kako možete pojesti tri cijela jaja na dan bez straha od povećanja razine lošeg kolesterola. 

Pogledajte i video Sve što niste znali o mikrovalnim pećnicama

 

Komentara 3

DO
doktorica
12:31 18.11.2018.

pa naši penzići su ionako na prisilnoj dijeti,kad poplate sve režije.

PR
prajdali100
12:06 18.11.2018.

Super ! Ima li netko da to sponzorira ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije