Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideja za izlet

NP Krka časti za 35. rođendan: Besplatan ulaz za sve – tri dana!

Duško jaramaz/Pixsell
22.01.2020.
u 12:40

U povodu rođendana Nacionalni park Krka daruje posjetitelje i zaljubljenike u prirodu besplatnim ulazom u park od petka, 24. siječnja do nedjelje, 26. siječnja 2020.

Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u kršu. Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park Krka u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putem ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta, kažu iz NP Krka.

Foto: Duško jaramaz/Pixsell

U proteklih tridesetak godina Javna ustanova Nacionalni park Krka definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji.
– Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Edukacija je jedna od naših temeljnih zadaća, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provodimo, s posebnim naglaskom na rad s djecom – piše na njihovim stranicama.

Foto: Duško jaramaz/Pixsell

– Zato smo počašćeni posebnim rođendanskim darom koji pripremaju djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski tići, a koja će, u povodu 35. rođendana Nacionalnog parka Krka, 23. siječnja 2020. u 17:30 u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu ''Mali čuvari prirode'' te predstaviti lutke izrađene prema likovima iz istoimene slikovnice koju je Javna ustanova ''NP Krka'' predstavila prošle godine. 

Foto: Duško jaramaz/Pixsell

Autorice su teksta slikovnice Marija Gundić i Nikolina Lučić, djelatnice JU „NP Krka“, a ilustracije su doprinos Marije Gundić i Zdenke Bilušić, šibenske umjetnice, likovne pedagoginje i voditeljice Centra za vizualnu kulturu mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku, pišu na stranici. U priči o šišmišici Jopi, djeca upoznaju različite životinje koje obitavaju u Nacionalnom parku i kroz zajedništvo različitih vrsta koje pokušavaju riješiti problem prijetećeg zagađenja stječu osjećaj o važnosti tog zajedništva i kod nas ljudi da spasimo ono što nam je svima zajedničko, i ljudima i životinjama, naš planet Zemlju.
– Hvala mališanima DV Smilje i PO Šibenski tići što s nama dijele ljubav prema prirodi i Nacionalnom parku "Krka" koji nam je svima prije 35 godina ostavljen na čuvanje!

Pogledajte kako smo se u second hand shopu od glave do pete obukli za 40 kuna:

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Luring
Luring
13:13 25.01.2020.

Tamo je fantasticno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije