Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljac!

Noviteti sa zagrebačkog Adventa koje morate kušati: Germknedla čupavac, Brioche con Gelato...

Facebook, Zoe Šarlija/Pixsell
04.12.2019.
u 12:18

Na zagrebačkom adventskom sajmu ove godine ponuda hrane i pića raznolikija je no ikada, a mi smo izdvojili neke novitete koje morate kušati

Na Fuliranju na Strossmayerovu trgu tridesetak restorana nudi hranu i pića iz cijelog svijeta. Društvene mreže već danima bruje o slasticama iz kućice poznatog TasteAtlasa koji je ove godine na Adventu prvi put. Na svojoj kućici Pastel de TasteAtlas nude Brioche con Gelato, izvorni talijanski sladoled u vrućem briošu, s Nutellom i mljevenim keksima Plazma.

Foto: Facebook/RTL

Brioche con Gelato stoji 25 kuna. Morate kušati i Pastel de TasteAtlas, malena peciva s kremom koja stoje 15 kuna, a od danas u ponudi imaju i verziju s Oreo keksima.

Foto: Facebook/RTL

Među najvećim otkrićima ove je godine posebna ponuda Rougemarin kućice, koja se nalazi na platou Gradec, a nudi posebno zanimljiv sendvič imena masni te izvedenicu germknedle koja se radi s tijestom od batata i kokosa s čokoladnim preljevom, što neodoljivo podsjeća na bakine čupavce.

Foto: Arena Hospitality Group

U kućici Savršena crnka isprobajte tople koktele od kuhanog džina, koji s dodatkom suhog leda stvaraju pravu molekularnu kemiju u čaši. 

Foto: Arena Hospitality Group

Kad ste već u gradu, svratite i do Cvjetnog, gdje ovaj gospodin kestene prodaje već 47 godina:

 

Ključne riječi

Komentara 10

GR
gragakarlovac
13:59 04.12.2019.

Neču Bandiču graditi vilu. ZG advent je farsa

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:26 04.12.2019.

"...Brioche con Gelato košta 25 kuna..."___Znači, 12.50 ugostitelju, a 12.50 Bandiću i njegovim "kraljevima Adventa"! Nedaaaam...

CR
crohumans
14:37 04.12.2019.

Ne dam ni lipe za "podobne". The End !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije