Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oteta ili?

Novi detalji o slučaju Maddie McCann danas se otkrivaju u Netflixovu dokumentarcu

Netflix
15.03.2019.
u 11:44

Madeleine McCann nestala je prije gotovo 12 godina, a slučaj i dalje nije zatvoren. Netflix je danas objavio dokumentarac u osam nastavaka u kojem se bave cijelim slučajem, a predstavljeno je 40 stručnjaka i ključnih osoba koje su povezane sa slučajem.

Danas je izašao Netflixov dokumentarac u osam nastavaka "Nestanak Madeleine McCann", a u njoj će biti prikazana tada trogodišnjakinja, nekoliko dana prije nego što je nestala. Može se vidjeti u ružičastoj haljini i s bijelim šeširićem kako se igra u igraonici Praia da Luz s djecom i odraslima.

U novom dokumentarcu bit će otkrivene nove teorije u slučaju nestanke djevojčice prije gotovo 12 godina. Mala Madeleine ostala je spavati s braćom, dok su njezini roditelji, Kate i Gerry McCann večerali u restoranu u odmaralištu 2007. godine. 

U Netflixovom dokumentarcu prikazane su i fotografije Madeleine kako se igra s ostalom djecom i odraslima, odjevena u ružičastu haljinicu
Foto: Netflix

Dokumentarac je dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu od 8 sati ujutro, a u njemu je predstavljeno 40 stručnjaka i ključnih osoba koje su povezane s tim slučajem. Među njima je i britanski turist Neil Berry, koji je u to vrijeme boravio u Ocean Clubu Praia da Luzu, prenosi Daily Mail. Nadalje, The Sun prenosi da je Berry producentima dokumentarca otkrio da se njegova kći Jessica sprijateljila se s Madeleine u igraonici, odnosno dječjem klubu. Rekao je da su bile približnih godina te su postale jako bliske. Prisjetio se kako je njegova kći Jessica izgubila slamnati šešir, a Madeleine je potrčala u vodu kako bi ga spasila. 

Stručnjaci otkrivaju kako i dalje postoji nada za pronalaženjem Madeleine, koja će u svibnju navršiti 15 godina. 

Jim Gamble, najbolji policajac za zaštitu djece u Ujedinjenom Kraljevstvu, rekao je:

– Apsolutno vjerujem da ću tijekom svog života doznati što se dogodilo s Madeleine McCann. Postoji velika nada da će doći do napretka u tehnologiji. Poboljšavaju se tehnike, uključujući i prepoznavanje lica. 

Julian Peribanez, privatni istražitelj kojeg su unajmili McCannovi, otkrio je da je velika šansa da su trgovci djecom malenu Madeleine držali na životu jer je, kao lijepa britanska djevojčica iz srednje klase, bila i financijski vrjednija. 

– "Vrijednost" koju je Madeleine imala jako je visoka, a ako su je oni uzeli, to je zato što su znali da mogu dobiti mnogo novca, rekao je Peribanez. 

 

2007.

3. svibnja: Gerry i Kate McCann ostavili su svoje troje djece, uključujući i Maddie, u hotelskoj sobi u Praia da Luz u Portugalu na spavanju i otišli su na večeru s prijateljima u obližnji restoran. Kad su se vratili, otkrili su da Maddie nije u krevetu.

4. svibnja: Prijatelj McCannovih rekao je da je vidio čovjeka koji nosi dijete, a na zračnim lukama i ostalim granicama pojačana je kontrola.

14. svibnja: Portugalska policija osumnjičila je Roberta Murala koji živi nekoliko metara dalje od hotela.

30. svibnja: McCannovi su se susreli s Papom u Rimu u pokušaju da potraga za Madeleine privuče pozornost cijelog svijeta.

11. kolovoza: Portugalska policija prvi put je objavila da bi Maddie možda mogla biti mrtva.

7. rujna: Španjolska policija osumnjičila je McCannove, a dva dana kasnije obitelj se vratila u Englesku.

 

2008.

21. srpnja: Španjolska policija rekla je da McCannovi i Mural više nisu službeno osumnjičeni.

 

2009.

1. svibnja: McCannovi su objavili kompjutersku obradu fotografije s prikazom kako bi Maddie mogla izgledati dvije godine kasnije.

 

2011.

12. svibnja: Istragu o nestanku pokrenuo je Scotland Yard nakon molbe ministrice unutarnjih poslova Therese May.

 

2012.

25. travnja: Godinu dana nakon proučavanja slučaja, Scotland Yard objavio je da bi Maddie mogla biti živa i pozvali su portugalsku policiju da ponovno pokrene slučaj, no to se nije dogodilo zbog "manjka novih dokaza".

 

2013

4. srpnja: Scotland Yard pokreće novu istragu i tvrdi da treba istražiti 38 novih osoba.

24. listopada: Portugalska policija pregledala je slučaj, što ih prisililo da ponovno pokrenu istragu.

 

2014

29. siječnja: Britanski službenici došli su u Portugal, a tijekom godina pretražili su nekoliko lokacija, uključujući i šikaru u blizini odmarališta.

 

2015.

28. listopada: Britanska policija objavila je da se tim koji istražuje nestanak Madeleine smanjio s 29 na samo četiri službenika, a objavljeno je i da je cijela istraga stajala oko 10 milijuna funti.

 

2016.

4. travnja: Theresa May zatražila je da se dâ još dodatnih 95 tisuća funti kako bi se istraga nastavila sljedećih šest mjeseci.

 

2017.

11. ožujka: Dodano je još 85 tisuća funti kako bi potraga trajala do rujna, a onda je rok produžen još do travnja 2018. godine.

 

2018

27. ožujka: Ministarstvo je objavilo da će dati još 150 tisuća funti za istragu.

11. rujna: Roditelji strahuju da bi istraga mogla biti prekinuta u roku od tri tjedna zbog nedostatka financija.

26. rujna: Ministarstvo je objavilo da će i dalje financirati istragu, što je McCannovima dalo novu nadu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije