Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi autorski jelovnik fine dining restorana “L”

restoran “L” (1)
Foto:
1/5
PR
Autor
PR članak
16.04.2013.
u 09:55

Ove sezone chef Priska Thuring predstavlja novi autorski jelovnik fine dining restorana “L” u kojem na zanimljiv način spaja gastronomiju i dizajn

Nakon godina provedenih vodeći kuhinje nekih od najluksuznijih europskih hotela, Švicarka Priska Thuring svoju je ljubav prema hrani pretočila u novi meni restorana „L“ koji se nalazi u hotelu Lone, prvom dizajn hotelu u Hrvatskoj. „Ako imate design hotel, koji je svrstan među 25 najboljih na svijetu, onda i restoran u takvu hotelu mora biti – dizajnerski“, izjavljuje Priska dodajući da su cjelokupnu novu filozofiju restorana, uz „dizajnersku“ hranu, podredili prije svega gostima, njihovim navikama i potrebama ali i željama i mogućnosti da se sami kreativno gastronomski izraze tj. da sami budu uključeni su u završnoj kreaciji naručenoga jela. „Gosti imaju mogućnost dati „posljednji pečat“ jelu koje su naručili i koje će na taj način postati posebno - dijelom njihova kreacija bez obzira na to „igrali se“ pri tome ili istraživali bojama, okusima ili sastavom namirnica“, objašnjava Priska.

U vrijeme ručka gosti restorana „L“ mogu uživati u laganim i zdravim jelima, a u večernjim satima restoran postaje mjesto za uživanje u nesvakidašnjim kulinarskim kreacijama u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

Među predjelima za večeru Priska ističe Fois Gras Magnum, hladno predjelo koje predstavlja osvježavajuću i izvanredno ukusnu interpretaciju štapića od sladoleda Magnum, te pikantnu tajlandsku juhu koja čini vrlo modernu prezentaciju klasične ceremonije pripremanja i ispijanja čaja. Uz juhu na tanjuriću je poslužena svježa oštriga te čajna vrećica s kombinacijom začina, pa se gostu omogućuje doziranje intenziteta okusa. Umjesto uobičajenih dodataka uz čaj - limuna, šećera i mlijeka, Priska je izabrala karameliziranu limetu, kokosovo mlijeko i samljeveni pečeni kikiriki.

Jedno od glavnih jela je riba, klasično jelo, brancin u papiru za pečenje za kojeg Priska kaže: “ Gostu želimo bez riječi pokazati zašto nešto toliko jednostavno i dalje nalazimo u kuhinjama diljem svijeta. Kod odmatanja papira prvo čujete zvuk, a zatim slijedi opojan miris mora, začina i bilja. Priča se nastavlja pogledom na jelo, a na kraju dolazi okus. Time priča postaje potpuna“.

Kuhinja restorana „L“ pripremila je i posebnu ponudu jela za vegetarijance i one najmlađe, koji također mogu uživati u svojim jelima spravljenim na vrhunski i kreativni način. U ponudi pića dominira vinska karta s više od 200 vrsta različitih domaćih i inozemnih vina i pjenušaca.

Uređenje svih restorana hotela Lone pa tako i restorana „L“ konceptualno se veže na arhitekturu cjelokupnog hotela kojeg je osmislio arhitektonski studio 3LHD. „L“ je smješten u posebno atraktivnom dijelu hotela s terasom koja se otvara prema šetnjici i livadama oko hotelskog bazena. Posebno dizajniranim stolcima YY pridruženi su stolovi XYZ iz kolekcije Element dizajn Grupe Numen/For Use dok su bogata sjenila za rasvjetu i paravani koji pregrađuju prostor te uniforma konobara, djelo studija I-Gle. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?