Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predbilježbe traju

Nova školska godina: Udžbenici i na kućni prag

'Young handsome student sitting at a table studying'
Photos.com
24.07.2012.
u 17:10

Knjige se mogu naručiti u knjižarama, gdje ih kompletiraju umjesto da satima tragate za njima

Predbilježbe za školske udžbenike zaprimaju se u gotovo svim knjižarama, a njihova isporuka očekuje se potkraj kolovoza, tako da stres i potraga za knjigama u zadnji čas ove godine ne bi trebali mučiti đake i roditelje.

U Školskoj knjizi narudžbe se primaju do 1. kolovoza. U Profil Mozaiku narudžbe se primaju do 15. kolovoza, a nakon toga će udžbenici biti u slobodnoj prodaji. Isporuka počinje od 20. kolovoza.

Klikom na komplet

Nakon što se u skladištima kompletiraju narudžbe, obavijesti se naručitelja i on dolazi u knjižaru, gdje se komplet otvori i pregleda (s kupcem) sadrži li sve naručeno.

– Iako je predbilježbi poprilično puno, dosta ljudi još uvijek ne zna da može u jednoj knjižari naručiti komplet svih udžbenika, pa onda izdavač prikuplja za njih i udžbenike drugih izdavača, pa ne hodaju od jednog do drugog izdavača i sami prikupljaju pojedine udžbenike – kažu nam u Profil Mozaiku. Premda se još uvijek u konačnici najviše udžbenika kupuje u slobodnoj prodaji, zadnje dvije-tri godine raste broj onih koji se odluče za predbilježbe, što nosi pogodnosti kao obročno plaćanje i izbjegavanje čekanja u redovima. A od prošle godine trend je i internetsko naručivanje udžbeničkih kompleta.

– Zasad je putem web knjižare više narudžbi, jer je ta vrsta prodaje počela odmah potkraj školske godine. Narudžbi je bilo još od početka lipnja, tu je uglavnom riječ o mlađim školarcima s kojima roditelji žele tijekom ljeta proći udžbenike da znaju što ih očekuje – kažu nam knjižari. Narudžba preko interneta olakšana je i zbog toga što nije nužno imati popis knjiga, već se one odaberu klikom na pojedinu školu i razred. Također, jednim klikom naznačite želite li omote, i knjige dobijete odgovarajuće omotane (po dvije do tri kune po omotu). Isto se naznači i pri predbilježbi.

Popusti na pribor

Cijene udžbenika svuda su iste, a pri gotovo svakoj narudžbi knjižare nude i neke pogodnosti. Dostava kompleta u prodavaonicu besplatna je, a dostava na kućnu adresu stoji tridesetak kuna. Popust od 10% na školski pribor kupcima udžbeničkih kompleta daju u Profil Mozaiku, Mercatoru-Getrou, Školskoj knjizi.

Na e-kupi je dostava kući besplatna za narudžbu iznad tisuću kuna, a dostava ostalih plaća se 35 kuna.

Udžbenike možete preuzeti i u jednoj od 1300 prodavaonica Tiska, gdje će vam ih besplatno (i uz obročno plaćanje) dostaviti nakon predbilježbe u Tisak media centru, a uz naručeni komplet predviđeni su i posebni pokloni.

Komentara 2

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
20:41 24.07.2012.

Udžbenici bi trebali biti besplatni za sve učenike u RH. Predlažem da ukinemo par agencija i eto dovoljno novaca za udžbenike.

DO
dalibor@otok
09:01 25.07.2012.

Ove godine samo 50% potpore za socijalno ugrožene obitelji za nabavku knjiga. Prošle je bilo 100%. Živio SDP i njihov usrani plan 21.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije