Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispravno je u desnoj

Nova rasprava pokrenuta na internetu: Žena otkrila da nož drži u lijevoj ruci tijekom jela, ljudi je napali

Shutterstock
30.12.2020.
u 10:30

Dio korisnika foruma rekao je da je vrlo nerazumna, a neki su priznali i da oni sami osuđuju ljude koji krivo drže nož i vilicu.

Anonimna žena postavila je pitanje na forumu Mumsnet vezano za bonton tijekom jela. Naime, ona kaže da, iako je dešnjakinja, nož drži u lijevoj ruci, a vilicu u desnoj te da joj se njezin partner ruga zbog toga. Njoj je potpuno nebitno kako će držati beštek, pa je pitala druge je li nepristojna i nerazumna zbog toga. 

"Ugodnije mi je držati tako, nož u lijevoj, vilicu u desnoj ruci. Nitko mi nikada nije rekao nešto ružno zbog toga niti me tko ispravio. Partner je prva osoba koja mi je ukazala na to i predložio mi je da pokušam držati ispravno, ali nije mi ugodno", ispričala je.

Dodala je i da izbjegava jesti pred njegovom majkom jer ju je upozorio da bi se ona zgrozila nad time što radi. "Ne jedem nepristojno niti se ponašam loše za stolom, ali postajem paranoična da me svi gledaju zbog načina na koji držim beštek."

Pitali smo ljude čemu se vesele u 2021. godini, a odgovori su uglavnom vezani za kraj pandemije:

Dio korisnika rekao je da je vrlo nerazumna, a neki su priznali i da oni sami osuđuju ljude koji krivo drže nož i vilicu. "Primijetio bih to da sjedim s tobom za stolom i osudio", napisao je netko, a drugi su rekli da joj teorija 'nije mi ugodno držati pravilno' nije opravdanje, prenosi Mirror.

Neki su čak rekli da njezina navika držanja pribora za jelo pokazuje 'nepoštovanje društvenih normi' i da je lijena ako ne može pokušati držati beštek pravilno. 

Ipak bilo je i onih koji su ju podržali i rekli joj kako se ne bi trebala sramiti jesti pred drugima. "Radi onako kako ti je najugodnije i zanemari komentare drugih", poručila je jedna osoba.

Par objavio zaruke na Facebooku, no ovakve reakcije nisu očekivali:

1/4
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:04 30.12.2020.

njezino pravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije