Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za pomoć planetu

Nosila je istu haljinu 100 dana pa odlučila: 'Više nikad neću kupovati odjeću'

Instagram
08.01.2021.
u 13:30

Nosila ju je u svim prilikama, čak i na planinarenje sa svojom obitelji. Uz to je i svoje odjevne kombinacije svakodnevno objavljivala na Instagramu te shvatila istinu o društvenim mrežama i modi.

Sarah Robbins-Cole (52) sasvim je iskoristila svoju crnu haljinu te opravdala kupnju. Nosila ju je na posao, dok je šetala, dok se odmarala, pa čak i na Božić. Zapravo je svoju haljinu nosila 100 dana zaredom, kako prenosi Mirror.

Sarah, koja živi u Bostonu u SAD-u, pridružila se 100-dnevnom izazovu nošenje jedne haljine 16. rujna 2020. godine u pokušaju da živi bez kupovanja odjeće i pomogne spasiti planet. Toliko je uživala u tome da si je postavila novi izazov za 2021. godinu.

Muškarci u haljinama su novi trend? Nosio ih je David Bowie, a Styles je u njoj na naslovnici Voguea:

1/9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SRC (@thisdressagain)

- Na moje iznenađenje, nošenje iste haljine 100 dana zaredom nije mi ništa oduzelo od života. Umjesto toga, nadahnulo me da idem korak dalje i da ne kupujem nikakvu novu odjeću ili dodatke u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 2022. godine. Shvatila sam da u svojoj dobi imam odjeću za svaku priliku, a ako trebam nešto posebno, imam odjeće od 1992. godine - rekla je Sarah.

Bila je među 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov, pod vodstvom marke odjeće Wool &. Izazov je napravljen kako bi sudionicima pokazao kako nošenje samo jednog odjevnog predmeta svakodnevno mijenja navike trošenja, smanjuje pranje rublja te će pomoći spasiti naš planet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SRC (@thisdressagain)

Sudionici su smjeli oprati i sušiti haljinu preko noći, ali ako su bili budni, očekivalo se da će je nositi. Svatko tko je završio izazov, osvojio bi bon od 100 dolara, odnosno oko 650 kuna, kojim su mogli kupiti novu haljinu

Sarah je svoju haljinu svaki dan kombinirala na drugačiji način. Nosila ju je u svim prilikama, čak i na planinarenje sa svojom obitelji. Uz to je i svoje odjevne kombinacije svakodnevno objavljivala na Instagramu te shvatila istinu o društvenim mrežama i modi.

- Zbog ovog izazova, osjetila sam nevjerojatni pritisak na društvenim mrežama. Bitno mi je da ljudi znaju da te fotografije nisu prava slika mene. Moj život nije uvijek tako sređen i miran kako se prikazuje na društvenim mrežama - objasnila je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SRC (@thisdressagain)

Međutim, cijeli izazov ostavio je pozitivan utisak na nju. - Haljina je bila udobna i sasvim uobičajena. Uživala sam je stilizirati, iako su mi ponekad nedostajale hlače. Bilo je toliko lako ujutro obući uvijek istu stvar. Uštedjela sam vrijeme i svoje živce. Izazov me natjerao na razmišljanje o tome koliko odjeće završi na odlagalištu otpada, koliko se vode koristi za proizvodnju pamuka i kako zapravo ne znamo je li i odjeća koju kupujemo etički izrađena - zaključila je.

Stalno vam se čini da tlo drhti pod nogama? Stručnjaci tvrde da su to fantomski potresi:

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Tombstone
Tombstone
22:18 08.01.2021.

I isti ulozak?

PA
Pax
23:34 08.01.2021.

Što je slijedeće za ispiranje mozga pauperiziranom narodu možda: Spasite svijet ne jedite 100 dana?!

AA
aabbcc
01:32 09.01.2021.

Ima pametnih zena, ja jos nosim jednu kosulju pise na njoj Vartex a kupio sam je prije 40 godina i moderna je super ko nova, men draga iz momackih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije