Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša navika

Nokti vam pucaju, listaju se ili ne mogu izrasti? Možda nesvjesno radite neku od ovih pogrešaka

shutterstock
01.03.2021.
u 07:00

Iako je istina da dugi nokti izgledaju lijepo, imati kraće nokte je svakako zdravije.

Imati zdrave i čvrste nokte mnogima je bitno, pogotovo ženama kako bi ih mogle ukrasiti raznim bojama i uzorcima. Ipak, nesvjesno rade neke pogreške koje ih uništavaju, pa se pitaju kako im nokti pucaju, listaju se ili ne mogu izrasti. Obratite pažnju na ove navike, prenosi Bright Side, jer je možda neka od njih odgovor na to pitanje.

Često koristite lak za kosu
Ako ste česti korisnik laka za kosu, možda oštećujete nokte, a da toga uopće niste svjesni. Lakovi za kosu sadrže do 50% alkohola, koji isušuje i vaše nokte može učiniti slabima i lomljivima. Također, spojevi u laku za kosu rastavljaju lak za nokte, toliko da ga čak možete koristiti za uklanjanje mrlja laka s odjeće.

Lak vam se brzo ljušti s noktiju? Isprobajte ovaj genijalan trik:

1/5

Koristite ih kao alat
Svi noktima s vremena na vrijeme otvaramo limenke ili stružemo naljepnicu s cijenom, ali ako to redovito radite, nokte stavljate pod veći pritisak nego što oni mogu podnijeti. Ako nokte koristite za ono za što nisu namijenjeni, to može dovesti do blage traume, pa čak i do razdvajanja.

Mičete kožicu oko nokta
Iako bi mnogi rekli da vam kožica neće dopustiti da vaša manikura izgleda uredno i dulje ostane svježa, to malo kože zapravo je namijenjeno zaštiti noktiju od infekcija. Ako je uklonite, nokti postaju ranjiviji na klice i bakterije, što zauzvrat može dovesti do bolesti noktiju. 

Predugački su
Iako je istina da dugi nokti izgledaju lijepo, imati kraće nokte je svakako zdravije. Dugi nokti lako mogu zadržati nečistoću i bakterije, a umjetni nokti uništavaju prirodne nokte i ostavljaju ih slabim i tankim.

Ne skidate lak
Iako vam se ponekad čini da nemate vremena za pravilno uklanjanje laka za nokte, riskirate oštetiti nokte ako ga ostavite tjednima. Slično kao i vaša koža, i vaši nokti mogu upiti tvari koje se nanose na njihovu površinu. Da biste noktima pružili prijeko potreban odmor od laka, uklonite ga kad se počne sam skidati i ostavite bez ikakvog laka nekoliko tjedana.

Znate li što se događa s vašim tijelom ako kavu pijete odmah nakon buđenja?

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
18:44 01.03.2021.

uvijek grizem nokte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije