Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat cijenama

Rayanair najavio niže cijene letova i do 9 %

Rayanair
pixabay.com
24.07.2017.
u 11:12

Konkurencija raste, s obzirom da su zrakoplovne tvrtke preusmjerile svoje kapacitete iz Turske i sjeverne Afrike, kažu iz Ryanaira.

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair poručio je, uz objavu poslovnih rezultata, da bi cijene karata za letove na pojedine destinacije mogao smanjiti i do 9 posto, s obzirom na pojačanu konkurenciju u industriji zračnog prijevoza u idućih nekoliko mjeseci.

Najava ovog, po broju putnika najvećeg europskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika, uslijedila je nakon sličnih komentara o cjenovnom pritisku od strane Ryanairovih konkurenata proteklih tjedana.

Konkurencija raste, s obzirom da su zrakoplovne tvrtke preusmjerile svoje kapacitete iz Turske i sjeverne Afrike, kažu iz Ryanaira.

Najava je uslijedila nakon što je Ryanair ostvario 55-postotni rast dobiti u tromjesečju.

Dobit prije oporezivanja u tri mjeseca, zaključno s 30. lipnja, porasla je na 397 milijuna eura, potaknuta snažnijom potražnjom za Uskrs, dok su prihodi skočili za 13 posto, na 1,68 milijardi eura.

Prosječna cijena karte tijekom tromjesečja porasla je za 1 posto, na 40,3 eura, iako iz Ryanaira poručuju da je to rezultat mnogo snažnijeg poslovanja tijekom uskrsnih blagdana.

Iz zrakoplovne kompanije kažu da očekuju pad cijena karata za 5 posto do kraja rujna te za 8 posto u idućih šest mjeseci, odnosno do kraja ožujka slijedeće godine.

"Očekujemo da će cjenovno okruženje zadržati vrlo visoku kompetitivnost", izjavio je izvršni direktor Michael O'Leary.

Iz zrakoplovnih kompanija Easyjet i Wizz Air su također poručili da će cijene biti pod pritiskom ovog ljeta.

Ryanairovi čelnici su također ponovili upozorenja oko mogućih velikih poremećaja u letovima između Velike Britanije i Europe, u slučaju da se u pregovorima o Brexitu ne postigne bilateralni sporazum o letenju. Naglasili su da bi to moglo dovesti do otkazivanja letova te seljenja poslovanja u inozemstvo.

"Želimo jasnu situaciju kako bi mogli planirati naše rasporede za 2019. godinu", kazao je financijski direktor Neil Sorahan za BBC.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije