Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problematične zone

Nitko ne želi stupaste noge! Evo kako riješiti problem debelih gležnjeva

Štikle
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
12.03.2014.
u 15:04

Iako genetika određuje oblik tijela do 60 posto, ipak postoji način da korigirate problematične zone

Nijedna žena nije apsolutno zadovoljna svojim izgledom.

Iako genetika određuje oblik tijela do 60 posto, ipak postoji način da korigirate problematične zone. Pa tako, smatrate li da imate debele gležnjeve, donosimo rješenje. 

Nitko ne želi noge koje izgledaju poput stupova. No, na svu sreću, to je rijetka pojava ako ste vitki u ostalim dijelovima tijela. Otečeni gležnjevi najčešće su posljedica zadržavanja tekućine u organizmu prije mjesečnice. Da biste otkrili prirodu otoka, palcem pritisnite gležanj – ako se koža brzo vrati u prvotni položaj, riječ je o masnom tkivu.

S druge strane, ako koža na mjestu koje ste pritisnuli dugo ostane ulegnuta, onda je riječ o zadržavanju tekućine u tkivu.

Stalno otečeni gležnjevi mogu biti znak srčanih oboljenja, problema s jetrima ili bubrezima te tromboze.

Ako je riječ o zadržavanju tekućine u organizmu, koristite neki prirodni diuretik, primjerice, čaj od peršina i kukuruzne svile, ili lijek koji vam može prepisati samo liječnik.

Ako je riječ o masnom tkivu oko gležnjeva, onda će pomoći vježbe: oslonite se cijelim stopalom na pod, podignite pete tako da stojite samo na prstima i zatim ih spustite ponovno na pod. Ponavljajte ovu vježbu od deset do petnaest puta dnevno.

>>Cilj vam je skinuti kile za 10 dana? Evo kako ga ostvariti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije