Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek u akciji

Ništa nije duhovito kao društvene mreže HGSS-a: 'Tiskanim kartama neće nestati baterije'

Twitter
01.07.2019.
u 12:52

HGSS je još jednom oduševio sve na društvenim mrežama svojim sinoćnjim statusom o spašavanju dvoje stranih državljana koji su se na stijeni zatekli u japankama, a mi smo se prisjetili nekih od njihovih najboljih objava

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja poznata je po svojim zanimljivim objavama na društvenim mrežama, a upravo su zbog njih 2017. godine proglašeni komunikatorom godine. Njihovi Community Manageri te godine bili su Christian Nikolić i Jadran Kapović, a izdvojili smo najbolje statuse koje na društvenim mrežama plijene pažnju već neko vrijeme svojim humorom, ali i važnim upozorenjima. Posljednja takva je objava o stranim turistima koji su zalutali u japankama, a evo i ostalih koje su nas dobro nasmijale. 

Nije teško pogoditi

"U večernjim satima spašeno dvoje stranih državljana sa stijena iznad uvale Zavratnica... probajte pogodit koju su obuću imali na sebi???#hgssstanicagospic 🤳👙💦🌞👒👡"

Poznati su i po svojim kampanjama 

"#deartourists We had no other choice than to do it this way. Part one. ;-)"

U akciji spašavanja pomaže im i jedan čovjekov najbolji prijatelj 

"Draco Belgijski ovčar (Malinois) 
Pas koji je pronašao nestalu osobu na otoku Pašmanu

Draco je navršio 6 godina, a posljednjih pet zajedno sa svojim vodičem Krunom Stipetićem sudjeluje u potražnim akcijama na području svoje Stanice Ogulin kao i ostatku Hrvatske i u susjednim državama. Draco osim položene licence za traganje za živima i mrtvima ima položene licence za traganje u lavinama i ruševinama što mu je specijalnost. Draco je do sada u potražnim akcijama uspješno pronašao 9 osoba što ga svrstava na sam vrh po broju pronalazaka."

Nemaju previše odmora 

"Akcije ne biraju ni mjesto ni vrijeme. Vrlo često nam se dogodi da baš onda kad mislimo da idemo na zasluženi odmor samo produžimo u akciju."

Jedan od poznatijih statusa:

"Dear tourists, what you're experiencing right now on the Croatian coast is called Bura. If you didn't google it, now you feel it. #HGSS #112"

Nema do starih "tehnologija" 

"Usprkos svim tehnologijama i njihovim pozitivnim prednostima, tiskana karta je osnova za kretanje u planini, i jedina kojoj nikad neće nestati signala ni baterije."

Neke objave upozorenja prati i video: 

"Najgora stvar koju možete napraviti u uvjetima bujičnih poplava je ući u vodu. Ovakve situacije su bez pretrjerivanja izuzetno pogibeljne. Molim Vas da ne pokušavate ništa slično."

Croatia full of life: 

"Dear tourists, #Croatia is #fulloflife, and we will not waste your time. On the contrary, We will save your life!"

Otkrili su i tko im vodi društvene mreže. I ne radi se o PR agenciji:

"Radi upita: #HGSS ne koristi PR agenciju. CM su spašavatelji iz Komisije za info. i analitiku. Pazite na sebe #112"

 

Komentara 3

RO
RogaBabaroga
15:33 01.07.2019.

svud u svijetu se ovo naplacuje! zasto ne i kod nas, turisti ne izdvajaju novac u nas proracun! neka plate, nasi ljudi placaju i to jako skupo kad im se sta desi na skijanju! pa nije ovo djabe!!!

Avatar Kaladin
Kaladin
13:22 01.07.2019.

Extra sposobni. Extra simpatični. I extra su nam na ponos. Bog vam da zdravlje i sreću.

IV
IvanHery
14:29 01.07.2019.

Ovima u japankama naplatiti spašavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije