Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanja pokazuju

Sviđaju vam se isključivo visoki muškarci? Za to je odgovorna evolucija

shutterstock
12.12.2019.
u 13:33

Umorni ste od stajanja na vrhovima prstiju da biste poljubili dečka ili pak od stalnog saginjanja da poljubite curu? Istraživanja pokazuju da se to dugoročno isplati jer su niske žene i visoki muškarci najbolji parovi.

U mnogim slučajevima žene preferiraju visoke muškarce, ali ispada da ima puno više razloga od same fizičke privlačnosti, piše unilad.co.uk.

Istraživačica Kitae Sohn rekla je: "Iako je poznato da žene preferiraju visoke muškarce u parenju iz evolucijskih razloga, nijedno istraživanje nije istražilo čini li viši suprug svoju ženu sretnijom. Mislim, sigurna sam da "evolucijski razlozi" nisu nešto što žena ima na umu kad izlazi s višim frajerom."

Istraživanje koje je Sohn pokrenula nakon što je vidjela da nema dokaza o sreći žene uz visokog muškarca koristila je nacionalno reprezentativne podatke iz Indonezije.

Veća razlika u visini u bračnom paru bila je pozitivno povezana sa ženinom srećom, pokazala su tako istraživanja. Suprugova snalažljivost bila je sporedni posrednik u vezama. Takve veze trajale su dugo, ali bi se na kraju raspršile i prekinule. Bez obzira što su neke veze prekinute, trajale su puno duže kada su parovi bili visoki muškarci i niske žene.

U osnovi dečki - da, vaša visina može vam pomoći s damama i u početku ih usrećuje, ali na kraju ćete morati pokazati svoju dobrotu.

Prema drugim istraživanjima, viši muškarci imaju i bolje vještine vođe, što ih dodatno čini privlačnijima ženama. Tu su i ideje da viši (a samim tim i veći) muškarci budu jači, a opet žene čine privlačnijima.

Profesorica Susan Krauss Whitbourne rekla je: "Evolucijski bi moglo reći da bi žene preferirale visokog muškarca jer, ako se svađaju, on će biti jači i moći bolje odbiti fizičke prijetnje svojoj obitelji. Međutim, ako viši ne bude jači, brži i pametniji, visina ne bi činila neku posebnu prednost. Viši muškarci se mogu činiti samo jačima jer visinu povezujemo s težinom i snagom."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije