Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nijemci zbog krize u 2010. smanjili broj putovanja, upitna i ljetovanja

turiz-test
Arhivska fotografija
19.01.2010.
u 15:15

Budući da su najavili da će zbog krize dobro "odvagnuti" i troškove ljetovanja, trebali bismo se zabrinuti za hrvatsku turističku sezonu.

Prvo turističko istraživanje u ovoj godini pokazalo je da će Nijemci ove godine otići na 55,4 milijuna putovanja duljih od pet dana i putovat će 3,7 posto manje nego prošle godine. Uz Britance najveći svjetski putnici imaju trenutačno oko 600.000 rezervacija manje nego u isto vrijeme lani, a sigurno je tek svako četvrto putovanje.

Njemačkih je turista trenutačno na zimovanjima 3,1 posto manje, a na ljetovanjima bi zaostatak u odnosu na prošlu godinu mogao biti i veći – 4,1 posto. To je pokazalo istraživanje GfK koje se temelji na ispitivanju planova 20.000 obitelji u Njemačkoj. Kriza putovanja tako će se nastaviti i u ovoj godini iako Nijemci kojima je više od 65, primjerice, planiraju čak 10 posto više putovati nego lani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije