Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaustavljiv

Nijemac je već 23 godine na putu i prošao je 200 zemalja

Gunther Holtorf  (1)
digitaltrends.com
01.08.2012.
u 13:51

Gunther ipak priznaje kako će sljedeće godine završiti svoje epsko putovanje i umiroviti se. Isto kao i njegov vjeran Mercedes Otto...

 

Radio je kao direktor aviokompanije, a onda se odlučio otići na 18-mjesečni izlet u Afriku. No putovanje se njemu i supruzi toliko svidjelo da su odlučili kako će im život na četiri kotača postati - način života. A ta avantura traje još i danas!

Nijemac Gunther Holtorf ima 74 godine i već 23 godine kao pravi globetrotter obilazi svijet. U svom Mercedesu G klase, za koji tvrdi da nije imao većih kvarova, prošao je čak 800.000 kilometara.

Njegovo grandiozno putovanje počelo je davne 1988. godine, a od početka ga je pratila i supruga Christine. Prvo su stigli u Afriku, a otad su prevalili toliko kilometara da su dvadeset puta mogli obići ekvator. Posjetili su većinu svjetskih zemalja, od Aljaske do Zimbabvea, Sjeverne Koreje, prešli su Saharu i Himalaje, stigli su sve do Sibira. Nažalost, njegova supruga preminula je 2010. godine, no on je prema njezinoj želji nastavio putovati. Nije uspjela dočekati Filipine, 200. zemlju koju je Gunther obišao na putovanju tek ove godine.

Iako je vješto izbjegavao novinare, fotograf David Lemke uspio ga je nagovoriti da ga nakratko "ugosti" na svome putovanju. Osim što je snimio nevjerojatne fotografije Gunthera i njegova limenog ljubimca, David je saznao i da će Gunther sljedeće godine napokon završiti putovanje. Svoj nevjerojatno snažan džip koji je nazvao Otto, umirovit će u Mercedesovu muzeju u Stuttgartu. 

Galeriju slika pogledajte OVDJE

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije