Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gutljaj protiv stresa

Nije ni rakija, ni pivce za živce: Koje piće stvarno umiruje?

Shutterstock
18.11.2019.
u 14:21

Ako ste mislili da jedna rakijica ili pivce za živce smanjuje stres, prevarili ste se. Tako barem kažu njemački znanstvenici.

Čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa. Znanstvenici su tragali za idealnim načinom smanjivanja stresa i njegovog pogubnog utjecaja na organizam. U borbi protiv tjeskobe, zaključili su, najbolje pomaže mlijeko jer blagotvorno djeluje na mozak.

Toplo mlijeko prije sna

Tajna je u fosfolipidima koji se kriju u mlijeku, a oni su pravi lijek protiv nervoze. 

Iako neki smatraju da se mlijeko treba izbjegavati, znanstvenici ga zapravo preporučaju. Istraživači Sveučilišta u Trieru kažu kako pijenje mlijeka donosi prijeko potrebnu ravnotežu u organizam. Zato biste prije spavanja trebali popiti čašu toplog mlijeka koja olakšava san, a pritom i smanjuje stres.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
20:03 18.11.2019.

Mlijeko spada u čvrstu hranu. Čaj od mente npr. je pametniji i zdraviji izbor.

NE
nešperlin
21:38 18.11.2019.

U mlijeku otopiti tamnu čokoladu i popiti prije spavanja

PR
prajdali100
00:13 19.11.2019.

Mješavina suhog baobaba,papaje i manga preliven likerom od imele garantira miran san.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije