Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MIRAN SAN

Nije ni rakija ni pivce za živce: Koje piće stvarno umiruje?

Shutterstock
04.11.2018.
u 07:16

Odličan je lijek protiv stresa, a znanstvenici kažu da biste ga trebali piti svaku noć prije spavanja

Ako ste mislili da jedna rakijica ili pivce za živce smanjuje stres, prevarili ste se. Tako barem kažu njemački znanstvenici.

Čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa. Znanstvenici su tragali za idealnim načinom smanjivanja stresa i njegovog pogubnog utjecaja na organizam. U borbi protiv tjeskobe, zaključili su, najbolje pomaže mlijeko jer blagotvorno djeluje na mozak.

Toplo mlijeko prije sna

Tajna je u fosfolipidima koji se kriju u mlijeku, a oni su pravi lijek protiv nervoze. Iako neki smatraju da se mlijeko treba izbjegavati, znanstvenici ga zapravo preporučaju. Istraživači Sveučilišta u Trieru kažu kako pijenje mlijeka donosi prijeko potrebnu ravnotežu u organizam. Zato biste prije spavanja trebali popiti čašu toplog mlijeka koja olakšava san, a pritom i smanjuje stres.  

Ključne riječi

Komentara 7

PR
prajdali100
09:14 04.11.2018.

Dobro to, a Žuja !!? Koje mlijeko !!!! Ovo iz tetrapaka !??? Daj budite ozbiljni.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:55 04.11.2018.

Jedino je problem što ovo mlijeko koje kupujemo i pijemo nema veze sa pravim mlijekom

DU
Deleted user
17:49 04.11.2018.

Kravlje mlijeko je hrana za telad, po sastavu (omjer kalcija i fosfora) potpuno neprilagođeno ljudskom organizmu. Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije