Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drastična odluka

Nije se koristila šamponom godinu dana, pogledajte kako joj kosa sada izgleda

tuširanje
Foto: Thinskstock
07.01.2019.
u 09:59

Što češće šamponirate kosu to tijelo proizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo vlasište. I nađete se u začaranom krugu masne kose.

Kako izgleda kosa nakon što je ne operete šamponom ni regeneratorom godinu dana?

Doznala je to 28 godišnja majka dvoje djece iz Australije koja je odlučila prestati se koristiti ovim proizvodima zbog raznih "štetnih sastojaka" koji se u njima nalaze.

Pogledajte i galeriju kako izgledaju ove žene sa i bez šminke

tuširanje
1/14

Zar nije čudno da prilikom tuširanja i pranja kose moramo koristiti istodobno čak tri različita proizvoda? I jesu li nam oni zaista potrebni ili smo naučeni na to da bismo više trošili i kupovali, zapitala se Virginia Tapscott na svom blogu.

Foto: Virginia Tapscott/bushbambinos.com

Njeno iskustvo naučilo ju je da ne postoji ništa u njenu svakidašnjem životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom. I sodom bikarbonom.

Šamponiranje kose uklanja prirodna ulja s vlasi i vlasišta, što potiče na proizvodnju više masnoće. Što češće šamponirate kosu, to tijelo prizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo vlasište. I nađete se u začaranom krugu masne kose. Što se šampon koji koristite više pjeni na vašem vlasištu, to sadrži više sastojaka. 

Soda bikarbona također uklanja masnoću s vlasišta pa je Virginia često kombinirala masku sa sodom, bananom i sirovim jajem koju je stavljala na kosu kako bi ju "nahranila".

"Prestala sam se koristiti šamponom za kosu i nitko nije umro!"

Otkrila je i da njena kosa ne miriše na ruže, ali i ne smrdi na ukiseljeno mlijeko, navodi u blogu. "Miriše kao kosa". 

Pogledajte i video Pored Himalaje se okupao u ledenoj vodi

Komentara 5

BR
BrankoZuti
20:19 07.01.2019.

Malo podsjeca na Damira Krstičevića. Taj šatore i plinske boce ne koristi vec par godina i pogle kak mu je kosa narasla...

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:54 07.01.2019.

bravo linda!vrh!

AU
austrougarskigeneral
17:02 07.01.2019.

uhhh šta je ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije