Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog koronavirusa

Nije htio da umre sama: Svaki dan penjao se na prozor bolnice da vidi svoju teško bolesnu majku

Twitter
23.07.2020.
u 16:30

Cijele dane sjedio bi na prozoru i gledao svoju majku, a sišao bi tek kada je bio siguran da je čvrsto zaspala.

Jihad Al-Suwaiti iz palestinskog grada Hebrona, grada 30 km južno od Jeruzalema, gdje se trenutno bore protiv drugog vala izbijanja koronavirusa, odlučio je pronaći način kako bi mogao vidjeti svoju mamu Rasmu Salamu dok je bila u bolnici. Tako se 30-godišnjak popeo na zid do njezine bolničke sobe i gledao je svake večeri i dana kroz prozor, sve dok nije preminula prošli tjedan. Njegovoj majci dijagnosticirana je leukemija te je bila visoko rizična skupina tijekom pandemije koronavirusa, prenosi metro.co.uk.

Kada je Rasma oboljela od koronavirusa, imala je malene šanse da ga preživi, ali i kao drugim pacijentima u svim državama, posjete su joj bile zabranjene. No Jihad nije mogao podnijeti misao da će mu majka tijekom svoje borbe cijele dane biti sama. 

Fotografiju Jihada nakon što se jedne noći penjao na cjevovod, prolaznici su slikali i objavili na društvene mreže gdje je postala viralna i prikupila više od 200 tisuća lajkova. Mohammed Safa, diplomat UN-a, također je podijelio sliku i napisao: ‘Sin Palestinke zaražene koronavirusom popeo se do njezine bolničke sobe da svake večeri sjedi i gleda majku dok ona ne umre.' 

Bolničko osoblje također je na društvenim mrežama podijelilo: ‘Većinu dana provodio je na ovdje, gledajući stanje svoje majke kroz prozor. Sišao je tek kada je bio siguran da mu je majka zaspala.’

Prema lokalnim medijima, Jihad je bio najmlađi sin u njihovoj obitelji. Oca je izgubio prije 15 godina pa mu je smrt majke još teže pala. Prvo je bio ljut i tužan kada je saznao da njegova majka ima leukemiju, ali s vremenom je prihvatio njezinu sudbinu.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 5

PE
penelopea22
17:28 23.07.2020.

Sama cinjenica da su mu roditelji dali ime Jihad sve govori o toj nesretnoj obitelji. - '' Jihād znači "napor usmjeren na cilj , a na jeziku islama konotira širok spektar značenja iz unutarnje duhovne borbe za postizanje savršene vjeree do SVETOG RATA. To doslovno znači "napor", identificira zamah za postizanje određenog cilja i može se odnositi na duhovni napor pojedinca da se poboljša. U islamskoj doktrini ona označava i trud za unapređenjem vjernika ("superiornog džihada"), prije svega intelektualnog, usmjeren na primjer na proučavanje i razumijevanje svetih tekstova ili zakona, kao i rat vođen "radi Boga", tj. za širenje islama izvan granica muslimanskog svijeta '' - izvor wikipedija. A ovi iz UN-a, gdje ih ima masa islamista sada na svim funkcijama, i cak na celu odbora za ljudska prava im sjedi islamista iz zemlje Islamskog Kalifata na Vlasti, gdje nema ni ''LJ'' od ljduskih prava u zemlji, radi cega su Ameri napustili taj odbor,. nisu imali nikoga drugoga naci, nego njega nesretnika sa tim imenom Jihada sto se popeo na prozor, da se svijet smiluje na njega.

DU
Deleted user
06:09 24.07.2020.

Vjerujem da je nasao unutarnji mir.Bog ce to nagraditi.

Avatar drug Joža
drug Joža
20:25 23.07.2020.

Jihad ?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije