Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo se ne viđa često

Nevjerojatan prizor: U šoku gledali kako hobotnica napada orla!

YouTube
13.12.2019.
u 14:40

Neobičan prizor dogodio se na sjeverozapadu Kanade. Hobotnica je svojim krakovima u morske dubine pokušala odvući bjeloglavog orla, no spasili su ga radnici koji su svjedočili ovoj borbi

Muškarci, inače djelatnici obližnje uzgajivačnice lososa, vraćali su se brodicom svojim domovima kad su čuli orlovo piskutanje i udaranje krilima po površini vode, a zatim primijetili bespoštednu borbu, prenose 24sata.hr.

"Gigantska hobotnica krakovima je obuhvatila orla i pokušala ga odvući u dubinu", rekao je John Ilett, jedan od spasioca.
Prizor borbe promatrali su nekih pet minuta, razmišljajući trebaju li uopće intervenirati.

"Nismo bili sigurni što trebamo činiti. No, bilo je tužno gledati kako hobotnica želi presuditi orlu", opisao je Ilett. "Odlučili su mu pomoći." Približili su se mjestu borbe, a Ilett je uzeo šipku s kukom kojom je zahvatio hobotnicu. Vukao ju je prema brodu i u jednom trenutku oslobodila je svoj stisak, a sretnik orao uspio se dokopati obale.

Ilett kaže kako već 20 godina radi poslove na vodi i kako je pritom vidio nevjerojatne prizore, ali da ovakvom nečem nije nikad svjedočio. 

"Svoj posao volim upravo zbog ovakvih trenutaka, kao i zbog mogućnosti da radim i živim u prirodi. To je prekrasno", oduševljeno je komentirao Ilett.

Pogledajte video:

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
18:14 13.12.2019.

Nevjerojatan prizor: U šoku gledali kako hobotnica napada orla!..............U stvari je da je orao napao hobotnicu,ali je podcjenio velicinu hobotnice.Kad je shvatio pogresku bilo je prekasno,hobotnica se omotala oko njega i nije imao nikakve sanse prezivjeti bez pomoci sa strane.

Avatar toxic alien
toxic alien
17:57 13.12.2019.

To je doista nesvakidasnje! Ja takvo nesto nikad ne bih ocekivao... da hobotnica napadne orla! Ali najvjerojatnije je orao napao hobotnicu, i sigurno je bio iznenadjen njenom reakcijom! Gledao sam neke zanimljive dokumentarce... naprimjer kad copor lavova napadne mladog bizona, pa onda cijelo krdo bizona pritekne u pomoc mladom bizonu i rastjera lavove! Ali bizoni su velike zivotinje, pa me to nije toliko iznenadilo. Ali ovo... bravo za hobotnicu! Ljudi se nisu trebali mijesati, to je zakon prirode... nazalost sve cesce primjenjivan i medju ljudima... pojedi ili ces i sam biti pojeden...

FR
Franko55
16:12 13.12.2019.

To je bila tipicna borba za opstanak u divljini...orao se zaletio na hobotnicu a ona ga uhvatila u klinc....orao je nezasluzeno oslobodjen...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije