Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA PATROLA - Baška Voda

Nestali su galebovi, nitko više ne prilazi djevojci, ni kad nosi haltere

Baška Voda
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
06.08.2016.
u 09:08

Ljiljana se, unatoč tome što ima 62 godine, maskirala u anđelicu i kaže: “Uživam, a nemam ni muža.” Pričaju domaćini da je neki Ivo iz Solina baš tu našao ženu

Halteri, mrežaste čarape, korzeti, push-up grudnjaci i perje. Zapravo, krila od perja. Victoria’s Secret anđelice. Sve modeli, djevojke, neke i preko 60 godina... Glave se vrte za njima na makarskoj rivi, u vrtoglavim su petama, ima ih dvadesetak. Neki turist pokušava ih snimiti mobitelom, ali supruga odmah djeluje – laktom pod rebra.

– Uh, jesi normalna... – obrecne se na nju. Ali, uhvaćen je. Nije pazio...

Maskirani novinari

Pero i ja u toj gužvi, na karnevalu, “maskirali” smo se u – novinara i fotoreportera. Krenuli smo iz Baške Vode par kilometara do Makarske zabaviti se na karnevalu. Pero s fotoaparatom, ja s blokom i olovkom, i maske su nam spremne. Među Rimljanima, Grcima, superženama, srećemo – anđelice.

– Cure, bok! – pozdravljamo ih i sjedamo s njima u kafić. Povorka još nije krenula, a one se čude.

– Kako to da ste nam prišli? Svi kad nas vide ovako obučene, uplaše se. Evo, neki su nas dečki 10 minuta gledali sa strane prije nego što su nam prišli i zamolili nas da se s njima fotografiramo – govori Ana (28).

Mi se ne bojimo zgodnih cura...

– Iz Zadra smo, iz Dikla – kažu dvadesetogodišnje Lana i Andrea. Njih bi dvije još i prošle među prestižnim manekenkama, ali što s ostalima. Neke su i bake!

– Baš uživam! Nikad nije kasno! Nije mi problem obući se ovako zavodljivo, pa nemam ni muža – govori Ljiljana (62).

– Nemate muža – još?! – kažemo šaleći se. – Naći će se neki, još večeras!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Prilaze nam muškarci, ali samo stariji od 50. Ovi mlađi se svi plaše – uskače u priču Antonija (31).

– Kad su naši dečki doma čuli kako ćemo se obući za karneval u Makarskoj, bunili su se što u halterima ne hodamo i po kući. Ljubomorni su... – kažu cure smijući se.

Ima li koji dečko među vama?

– Nema. Vi ste sad naši, čuvat ćete nas. S nama je samo vozač autobusa Ante. I bilo mu je baš neugodno dok smo se presvlačile u autobusu. Iz trenirki u čipkasto rublje. Nije znao, jadan, kamo bi gledao – kažu cure i dodaju:

– Mogle bismo se ovako šetati svaki dan...

Prvi je curama prišao Veselko Šimić, dobri duh mjesta, te nam pokazao majicu “Cili svit je maska, živjele maškare”. Pleše vremešni Veselko, tako mu i ime govori, s dugom bijelom bradom i šeširom, s najmlađom anđelicom, te dobaci:

– Plesali smo i prije nego što smo se rodili, u utrobi majke. Mnogo sam žena usrećio u životu, pogotovo plesom. Dan bez pjesme i plesa, izgubljen je dan.

U karnevalskoj povorci prepričavaju se zgode.

Nije prepoznao ženu

– Muž je jednom na maškarama faćkao vlastitu ženu! Nije, jadan, znao da mu je to žena, jer se maskirala kod susjede. Još se i popilo. Mislio je da je neka strankinja. I plesali su oni, žena je čekala da vidi što će muž učiniti. Pazi, pleše žena s mužem, a on se toliko napio da je nije prepoznao. A kad ju je počeo pipkati, opalila mu je šamarčinu... Umirali smo od smijeha – pričaju domaći. – Bio je i jedan Ivo, brko iz Solina, koji je baš na maškarama upoznao gospođu iz Ivanić-Grada i sad su zajedno.

Oko nas Nizozemci, Nijemci, društvo iz cijele Hrvatske. Dok razgovaramo s njima, oko nam i dalje bježi na djevojke, na anđelice. Moramo paziti na njih, takav je dogovor. I dalje im nitko ne prilazi. Svi samo gledaju sa strane, ali nitko da bi im pokušao što reći, popričati s njima, podružiti se... Ništa, samo blenu i stanu. Društvo iz Makarske pitamo što je s tim dečkima...

– Na rivi smo podigli spomenik galebu, našem makarskom zavodniku. Ali galebi su nestali! Nema ih više. Možda je rat sve promijenio ili tko zna što. Nema više zavodnika u našem gradu. Pričala mi je nedavno prijateljica, koja je dovela cure iz Švedske ovdje na ljetovanje, da im u tjedan dana nitko nije prišao. A došle su se zabaviti, hodale su u haljinicama i štiklama po rivi i – ništa! U vrijeme naše mladosti, ne bi prošlo ni pet minuta, a već bi kraj njih bio neki Ive, Jure, Stipe, Frane... – rekli su nam dečki iz Makarske. A onda se sjetili...

– Čuj, zapravo, ima jedan mali. On je ostao jedini. Nema ni 25 godina, a svaki je put s drugom ženskom tu na rivi! Mi stariji, kad ga vidimo, zaplješćemo mu. Podsjeti nas na nas...

>>Brodice slabo prolaze, turisti traže mistiku i svemirske brodove

Komentara 8

PP
pp
19:29 06.08.2016.

E vo ste dobro primjetili dio jednog važnog društvenog trenda koji prolazi ispod radara...ovo je samo dio toga...ima toga svugdje...Japanci od samuraja do biljojeda, heteroseksualnih muškaraca koji ne žele nikakav fizički kontakt sa ženama, američki crnci koji putuju u Brazil i imaju odnose s brazilskim crnkinjama jer im se ne sviđaju američke crnkinje, MGTOW u engleski govorećim zemljama, "odbačene" žene u Kini, man deserts u Engleskoj, itd...

MA
maxxxx
08:12 07.08.2016.

Nema galebova, pregazili ih sponzori. Više nije dovoljan samo šarm.

PA
pan-am
19:32 06.08.2016.

Vise ne znaš ko je muško ko žensko ,muškarci većina dvocijevke a žene neka vrsta transića!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije